Camprodon tomba la moció sobre la construcció urgent de la torre de telecomunicacions de Coll de Bucs

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’equip de govern vota en contra de la proposta feta per l’oposició i li recrimina que ja es van comprometre a lluitar per aquest projecte en l’anterior ple

ACN Camprodon .- La moció que ahir al vespre es va debatre al ple de l’Ajuntament de Camprodon, on s’instava al Govern construir amb urgència la torre de Coll de Bucs i les inversions als pobles de Beget i Rocabruna, no va prosperar. En el text, presentat i defensat per l’única força a l’oposició, Tots per Camprodon, es demanava a l’Ajuntament que “lluités” perquè el Govern complís els seus compromisos i no tingués una actitud passiva. L’equip de govern, format per Junts Fem Camprodon i +Camprodon-ERC, hi va votar en contra tot retraient a l’oposició que ja en l’anterior ple va quedar de manifest el seu compromís de que la torre havia de ser una realitat.

La construcció de la torre de telecomunicacions de Coll de Bucs és una infraestructura molt reclamada des de fa anys al territori perquè ha de donar servei de TDT, telefonia mòbil i banda ampla a més de la meitat de Camprodon. Concretament, a Beget, Rocabruna, Salarça, Bolòs i Font Rubí. El ple de l’Ajuntament de Camprodon ja en va reclamar la seva urgent construcció el desembre del 2012 i el Parlament de Catalunya també va instar al Govern perquè la construís amb celeritat el maig del 2012 i el maig del 2013.

Aquesta informació queda recollida a la moció que Tots per Camprodon, l’única força a l’oposició, va portar al ple d’ahir dimarts al vespre i que finalment no va prosperar perquè l’equip de govern hi va votar en contra. Cal recordar que el seu portaveu, Esteve Pujol, va ser alcalde del municipi durant més de 20 anys però en els últims comicis va perdre la majoria absoluta i el pacte entre les dues altres forces van fer que perdés l’alcaldia.

En el text, es recorda que la Generalitat disposa dels terrenys i els permisos per construir la torre des del 2009 i li retreu que ara que tot està programat el Govern “es desdigui dels seus compromisos” i no pensi construir la torre “pretesament per culpa de les retallades”. Segons Tots per Camprodon, “és inconcebible aquesta actitud si ens atenem als perjudicis que provoca a una gran part de la població i a l’activitat econòmica del nostre municipi” i per això afegeixen que l’Ajuntament “no pot acceptar i quedar-se amb una actitud submisa” davant aquesta negativa, entre altres aspectes.