Can Trona acull un workshop de la UAB amb una trentena d’estudiants universitaris d’arreu d’Europa

Comparteix-ho amb els teus amics:

Des d’ahir Can Trona, Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas, acull un workshop de la Universitat Autònoma de Barcelona amb una trentena d’estudiants d’arreu d’Europa.

Durant tota la setmana els universitaris treballen conjuntament en un projecte de territori que s’ha centrat en els camins. El workshop reuneix un equip d’estudiants interdisciplinaris (hi ha geògrafs, arquitectes agrònoms o ambientòlegs, entre altres) provinents d’universitats catalanes però també de l’Estat, Itàlia o Rússia.

Tots ells conviuen i s’allotgen a l’alberg de la Vall d’en Bas, realitzen les jornades de treball a Can Trona i es mouen en bicicleta per la vall.

En la primera jornada, ahir, es van realitzar dues xerrades sobre el patrimoni cultural i natural de la Vall d’en Bas i van assistir a una ponència, a càrrec d’un catedràtic italià, sobre com les zones verdes milloren la qualitat de vida de les persones que viuen a les ciutats amb exemples de capitals d’arreu de món. Per la tarda van visitar la Vall d’en Bas, seguint diversos camins i començant així el treball de camp del workshop.

Avui han assistit a presentacions sobre urbanisme, infraestructures i camins a càrrec de Núria Camps i Joan Ayats. El matí ha finalitzat amb una visita a l’exposició permanent de Can Trona. Per la tarda, començaran a posar en pràctica els coneixements adquirits sobre el territori per iniciar el desenvolupament del projecte en grups de treball. El projecte i les conclusions inicials es donaran a conèixer a la ciutadania dissabte al matí a Can Trona. A partir de les 10 del matí ciutadania i mitjans de comunicació esteu convidats a la taula rodona amb els participants del whorkshop i la presentació dels primeres resultats del projecte que es farà a partir de les 12 del migdia.La Vall d’en Bas, 25 d’abril del 2017