Càritas Diocesana de Girona celebra mig segle d’història amb l’enlairament de 50 globus

Comparteix-ho amb els teus amics:

Càritas Diocesana de Girona ha donat el tret de sortida als actes del cinquantè aniversari de l’entitat amb l’enlairament de 50 globus davant la seu de l’associació a Girona. L’entitat es va constituir el 31 de maig del 1964, un fet que va suposar un canvi important en els plantejaments de l’associació que fins aleshores havia realitzat actuacions més benèfiques i assistencials. Actualment, l’entitat gironina compta amb més de 2.100 voluntaris que treballen en alguna de les 52 agrupacions que formen Càritas Diocesana de Girona. Per commemorar el seu mig segle d’història, han organitzat unes jornades, una exposició itinerant i Càritas publicarà un llibre recopilatori.

00131052014
GUISASOLA, NEREA – ACN Un instant durant el llançament de globus a Girona.

El director de Càritas Diocesana de Girona, Ramon Barnera, ha explicat que l’acte d’aquest divendres és el primer esdeveniment que han organitzat per commemorar el 50è aniversari de l’entitat. “Aquests 50 anys representen el present i no el passat, una forma de treballar en un moment de crisi que ens ha donat credibilitat i hem pogut rebre la confiança de molta gent ens ha anat ajudant”, ha valorat.

L’acte d’aquest divendres – amb l’enlairament de 50 globus de color vermell- ha comptat amb alguns dels voluntaris històrics de l’associació que van començar a treballar amb l’entitat des del seu naixement. També hi era present el bisbe de Girona, Francesc Pardo.

Des de l’associació subratllen que els actes que s’han preparat per commemorar el seu mig segle són una mostra del compromís que té l’associació cap a les persones més vulnerables. “Tenim el repte de continuar treballant en xarxa, amb altres institucions i entitats per afrontar amb molt més realisme les situacions actuals”, ha subratllat Barnera.

Entre les activitats que es realitzaran fins el proper 2015, destaca l’exposició itinerant ‘Retrats d’inserció, un procés d’esperança’, unes jornades de formació, la trobada de totes les Càritas catalanes a Girona, la celebració del I Sopar d’Empreses amb Cor o l’edició d’un llibre commemoratiu que recopilarà tots els projectes i el recorregut que ha realitzat l’entitat durant els darrers 50 anys.