Carles Fontfreda rebrà demà les Ales a la Cultura 2016

Comparteix-ho amb els teus amics:

Carles Fontfreda i Cabrafiga rebrà demà dissabte 7 de maig les Ales a la Cultura 2016, en reconeixement a la tasca feta en l’àmbit cultural olotí.

Fontfreda va formar part de l’Associació de Música durant més de 25 anys i, juntament amb Núria Noguera, en fa més de deu anys que condueixen el programa de ràdio A Pas de Jazz. Ha estat membre de la Coral Croscat i ha format part de diversos grups locals com els Xucu-Pà o el Déu n’hi Duo.

Carles Fontfreda i Cabrafiga serà el guardonat amb les Ales a la cultura d’aquest 2016, el reconeixement que cada any atorga l’Ajuntament d’Olot a una persona o entitat que hagi col·laborat en el desenvolupament de la cultura a la ciutat. Carles Fontfreda, gran amant de la música, ha treballat activament durant anys en l’organització de concerts de qualitat a Olot i ha col·laborat en la divulgació musical a través de diversos mitjans.

NP Ales a la Cultura 2016

A principis dels vuitanta, Carles Fontfreda, juntament amb Joaquim Ventolà, va entrar a formar part de l’Associació de Música, llavors encapçalada per Enric Pau i dedicada a organitzar concerts de música clàssica a la ciutat d’Olot. La seva il·lusió era la de poder impulsar propostes musicals més contemporànies. Durant més de 25 anys, i amb una llarga llista de col·laboradors, va organitzar concerts de qualitat tant de música contemporània, clàssica o jazz arribant a portar a la ciutat músics de renom internacional en tots aquests àmbits. Tot plegat va aconseguir situar Olot com a ciutat de referència i els concerts que s’organitzaven atreien públic de tota la província i fins i tot de més enllà.

Carles Fontfreda ha participat en la difusió de l’àmbit musical. Col·labora esporàdicament amb La Comarca i també ho havia fet amb L’Olotí, el Gra de Fajol o el 440, entre d’altres. A més, des de fa més de 10 anys dirigeix juntament amb la seva esposa Núria Noguera el programa de ràdio A Pas de Jazz, que va néixer el 2004 a Ràdio 90 i que s’emet des del 2011 per Ràdio Olot.

Llicenciat en Filosofia, Carles Fontfreda va començar els seus estudis de solfeig a l’antiga Escola Municipal d’Olot, els va continuar amb la professora de piano Mercè Valls i els va ampliar a l’Acadèmia Marshall durant la seva estada a Barcelona. Finalment, però, es va decantar per tocar la guitarra de manera autodidacta.
Com a músic ha fundat diversos grup: Hoc, Pa Torrat, El Cotxe de la Sang o La Rodona. Destaquen l’encara en actiu Déu n’hi Duo, amb en Toni “Vesper” Brossa, que són els creadors del conegut tema Aulot è molt verd i els Xucu-Pà. Precisament l’any passat es va organitzar un concert d’homenatge a aquesta banda, fa poc se n’ha produït un documental i també s’ha reeditat en vinil i CD el seu primer treball anomenat Ja estem en cinta.

L’acte de lliurament de les Ales a la Cultura 2016 serà el dissabte 7 de maig, a les 17.30 h, a la Sala La Carbonera. Ton Torné, s’encarregarà de fer la glossa del guardonat i l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, farà l’entrega del premi que consisteix en una joia en forma d’ala.

RELACIONAT:

Vídeo: Avui a les 12 del migdia s’estrena el documental de Xucu-Pà a Olot

Els Xucu-Pà volen reeditar amb CD “Ja estem encinta” amb l’ajut d’un micromecenatge