Castellfollit de la Roca ajorna la votació i revisarà la proposta per donar cobertua legal al sou de l’alcalde

LÓPEZ, MARINA - ACN · ID 107927/891837 El ple d'aquest dimarts a Castellfollit de la Roca
Comparteix-ho amb els teus amics:

El ple de Castellfollit de la Roca no ha votat la proposta per “adequar” el sou de l’alcalde a la legalitat. L’equip de govern de CiU ha decidit retirar el punt per revisar-lo, després de l’enfrontament amb els regidors de l’oposició d’ERC que consideren que la proposta continua estant “mal feta” i no compleix els requisits legals. Des de divendres, l’equip de govern ha presentat fins a tres propostes diferents -la darrera aquesta tarda- per donar cobertura legal a un sou de 6.000 euros anuals per a Moisès Coromina. L’objectiu de l’acord era modificar la decisió adoptada el ple d’octubre passat i que ara l’alcalde ingressés els diners en concepte d’indemnització per assistència a plens i reunions.

LÓPEZ, MARINA - ACN · ID 107927/891837 El ple d'aquest dimarts a Castellfollit de la Roca
LÓPEZ, MARINA – ACN El ple d’aquest dimarts a Castellfollit de la Roca

Coromina ha abordat el punt de l’ordre del dia assegurant que portaven a aprovació del ple una proposta per legalitzar el seu sou, “una cosa que se’ns diu que legalment no estava ben feta”. L’objectiu era “tancar mesos de polèmica” però, finalment, l’afer continua estant pendent.

L’alcalde ha volgut llegir la proposta, modificada de la inicial, que volia aprovar. L’ha presentat aquesta tarda i, tot i que preveia que un sou anual del mateix import de 6.000 euros, modificava aquelles aportacions que eren per assistència a ple i les que eren per participar en reunions de govern o comissions informatives.

El portaveu d’ERC, Miquel Reverter, ha intervingut en el ple per dir que s’han assessorat sobre la nova proposta i que els hi han assegurat que continuava incomplint els requisits legals. El motiu: que Coromina preveia cobrar per 120 juntes de govern o comissions informatives mentre que la resta de l’equip de govern en feien com a màxim 36. “Les altres 84 què farà l’alcalde, reunir-se ell sol”, s’ha preguntat Reverter.

Després d’una picabaralla durant les quals el portaveu d’ERC ha lamentat que “les interpretacions legals de l’alcalde ens hagin portat fins aquí, a estar investigats per la fiscalia” i Coromina defensava que “estrictament (la proposta) potser no està bé, però moralment és perfecte”, l’equip de govern ha accedit a deixar el punt sobre la taula per revisar-lo i assegurar que compleixi la legalitat. ACN