Castellfollit fa una crida als veïns per netejar la cinglera

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Ajuntament i l’associació Natura 1km² impulsen una acció de neteja voluntària el proper dissabte 7 de maig per conscienciar als ciutadans sobre els residus que s’aboquen al penya-segat, malmetent el patrimoni natural del municipi

vessant sud cinglera castellfollit

L’acció forma part de la campanya de neteja ‘Let’s Clean Up Europe’, que va comptar amb gairebé 3.400 intervencions l’any passat, una xifra que es preveu superar aquest 2016.

Castellfollit de la Roca diu prou a l’abocament de deixalles als espais naturals del poble, i per aquest motiu pretén conscienciar als seus habitants sobre la importància de respectar l’espai comú, fent visibles les escombraries que es llencen any rere any a la cinglera del municipi. Així, es convida als castellfollitencs i a tots els garrotxins a participar a la jornada Let’s Clean Up Europe, un recull d’activitats gestionades per la Comunitat Europea amb l’objectiu de fer palesa la necessitat de millorar els hàbits de la ciutadania envers el medi ambient.

La trobada serà dissabte 7 de maig a les 9 del matí, a la torre del rellotge de Sant Roc de Castellfollit. L’organització posa a la disposició dels participants que netejaran la cinglera bosses d’escombraries i guants de plàstic, tot i que agrairia qualsevol aportació dels voluntaris. La neteja es farà al vessant sud de la cinglera, la que dóna al riu Turonell, on des de fa dos anys l’entitat castellfollitenca ‘Natura 1km²’ recupera l’antic camí que feia servir la gent per anar a la ‘gorga dels soldats’. Durant aquest temps, els membres de l’entitat han trobat rentadores, rodes, matalassos i somiers a la zona, entre diverses deixalles, i les ha anat agrupant per tal de poder treure-les de l’entorn natural on es troben. El ‘Let’s Clean Up day’ és una magnífica oportunitat per ajudar a l’entitat a completar la neteja d’aquesta part de cinglera, i conscienciar sobre la quantitat de deixalles que encara queden en les altres parts del cingle que no han estat explorades des de fa anys.

La jornada acabarà a les 12 del migdia amb una foto de família, així com un pica-pica per tornar a donar forces als participants. A més, es calcularà el nombre de deixalles recollides per incloure-les al recompte europeu. L’any passat es van recollir 3.640 tones dels espais naturals d’Europa, gràcies a les 3.383 accions que hi va haver a tot el continent, que van comptar amb més de 538.000 voluntaris. A Catalunya, el ‘Let’s Clean Up day’ es va coordinar a través de l’Agència Catalana de Residus, i hi va haver 112 accions a tot el país; a la Garrotxa hi haurà 4 accions aquest 2016: a més de Castellfollit, hi ha intervencions previstes a Sant Jaume de Llierca, a l’escola de Mieres i a l’Institut Bosc de la Coma a Olot.