Catalans al Rànquing Mundial de Horseball

Comparteix-ho amb els teus amics:

La Federació Internacional de Horseball ha publicat el World Horseball Ranking 2016, on un cop més representants catalans formen part del Hall of Fame.

hcc-gt

El WHR va sortir publicat per primera vegada el 2013 en diferents categories, millors jugadors en un rànquing històric i també de l’any en curs, millors jugadors en actiu dels darrers 8 anys, millors nacions de la història, millors clubs de la història i de l’any, millors entrenadors històricament i de l’any i millors cavalls de l’any.

El Hall of Fame 2016 hi trobem com a millor jugadora del món a la francesa Justine Ammann, que en la passada temporada va jugar al HCC-GT de Vic i que a més de guanyar amb la selecció francesa el campionat del món va aconseguir la plata a la Champions League Femenina i l’or a l’Open Alforges amb l’equip català. En la present temporada juga al Centre Hípic Banyoles. Els segon i tercer millors jugadors en la màxima categoria de pro elit de l’any segons el WHR són l’olotí Marià Clavell i el garriguenc Gil Carbonés del Club d’Equitació Esportiva Cardedeu. Ambdós jugadors varen guanyar el subcampionat del món amb la selecció espanyola i la Champions League. Clavell aquesta temporada jugarà amb el Horseball Malla Club. Carbonés compaginarà el horseball català amb Lo Scrivia d’Itàlia.

Fins a cinc clubs catalans estan entre els deu primers millors clubs de l’any. Les Alforges de Banyoles i l’HCC-GT de Vic han ocupat el segon i tercer lloc del rànquing; el Malla la cinquena posició, el CEEC de Cardedeu la sisena i el Serrat de Moià la vuitena. El CEEC continua essent considerat el millor club de tota la història del horseball, després de ser el club que més èxits ha aconseguit en la història recent del horseball, amb nada menys que cinc Champions League.

Jordi Serra de Banyoles es considerat el segon millor entrenador de l’any i el millor del rànquing històric, després de ser durant els darrers anys el seleccionador espanyol de totes les categories puntuables al WHR. Serra, que és també entrenador del Club Alforges de Banyoles, amb el seu equip de Sub 16, van arribar enguany a disputar la final de la Champions League.

Miquel Julià del CEEC i Irene Menéndez són un any més els millors en categoria pro elit i en femenina respectivament del rànquing dels millors jugadors en actiu dels darrers vuit anys. Dani Marfà és el segon millor en categoria Sub 16.

Finalment els cavalls Bonanza Lauriere de la jugadora Justine Ammann i Djebbond del jugador Marià Clavell son el segon i tercer millors de l’any 2016.

“El World Horseball Ranking, permet certificar, quantificar i escriure la història del horseball. Des de la Federació Internacional de Horseball -explica el seu President Frederico Cannas- volem treballar per fer professionals de l’esport i per a això necessitem un llenguatge comú que es diu Rànquing Mundial de Horseball, que no és altra cosa que un sistema de mesura i de quantificació del horseball, basat en les classificacions i sense apreciacions subjectives , que posen en valor als nostres jugadors, clubs, cavalls, entrenadors i àrbitres”.