Catalunya Informació estrena temporada connectada al territori

Comparteix-ho amb els teus amics:

Dilluns comença la nova temporada del canal informatiu del grup d’emissores de Catalunya Ràdio, que renova el seu compromís amb l’actualitat i és fidel al seu lema: “A tota hora, a tot arreu”.

A partir d’aquest dilluns, 26 de setembre, l’emissora de 24 hores d’informació combinarà els directes on hi ha la notícia, els temes d’actualitat, el tractament informatiu en profunditat, les informacions de servei i els reportatges setmanals.

Un informatiu cada hora posa els oients al dia de l’actualitat, de quin temps farà i de la situació del trànsit, amb connexions amb l’equip viari. A les notícies del dia, s’hi afegeixen espais que permeten aprofundir en alguns dels temes més actuals.

A Catalunya Informació es combinen els esports amb la cultura, l’economia amb la política, la sanitat amb l’ensenyament, el medi ambient i la ciència amb els successos i la justícia.

image004

Torna “Catalunya al dia” en connexió amb el territori

Cada dia, a les 8.30, la informació més propera en contacte amb Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. Les delegacions territorials es fixaran en les notícies més pròximes, donaran veu a les comarques i posaran al dia els temes que bateguen al territori. Catalunya Informació a Lleida i Pirineu amb Roser Perera; a Girona amb Clara Jordan; a Tarragona i Ebre amb Coia Ballesté, i a Barcelona amb Àlex Bosch. Igualment cada dia es farà una connexió des de la Vall d’Aran i en aranès.

Informatius de Catalunya Ràdio

Catalunya Informació emetrà també els informatius de Catalunya Ràdio. De 14.00 a 16.00, el “Catalunya migdia” amb Òscar Fernández i la tertúlia amb Empar Moliner, i de 21.00 a 22.00, el “Catalunya vespre” amb Kílian Sebrià i la tertúlia amb Sílvia Cóppulo.

“3 Rondes”, amb Josep Almirall

Els diumenges a les 21.00 és el moment de saber què ha passat en les diverses jornades castelleres que es fan arreu de Catalunya. Però, a més a més, Catalunya Informació sempre serà en una plaça per veure i explicar les noves fites castelleres, en un espai que destaca el valor de la cultura popular.

Els reportatges de Catalunya Informació

Setmanals

“La discoteca”, amb Blai Marsé

El periodista musical Blai Marsé s’encarrega cada setmana de seleccionar les novetats discogràfiques més sucoses i controvertides. Pararà l’orella a l’actualitat musical i intentarà ensumar allò que l’endemà omplirà sales i festivals, sense oblidar el producte de proximitat ni les relíquies que mereixen una segona vida. De les 33 rpm d’un vell vinil als 320 K d’un MP3, del tocadiscos a Spotify. A «La discoteca» no hi haurà preferències sobre estils, procedències ni formats, només bona música.

“L’efecte papallona”, amb Coia Ballesté

L’efecte papallona diu que la contaminació de Pequín o el desglaç dels pols tenen conseqüències a Catalunya. Les bosses de plàstic abandonades a la costa catalana tenen conseqüències a la costa de Turquia. Aquest és l’espai de medi ambient de Catalunya Informació.

“Un país per voltar”, amb Fèlix Martín

Volta el món i torna al Born. El Born del reportatge és el país, un país per voltar i fer cultura mentre es fa turisme. Amb propostes, empreses, sectors i tot el que cal saber sobre el turisme a Catalunya.

“Tips”, amb Paula Molés i Salvador Garcia-Arbós

Espai de sobretaula per digerir la gastronomia, centrat en les cuines, els cànons, els productes i els tractats de gastronomia. Paula Molés i Salvador Garcia-Arbós faran un recorregut pels territoris culinaris i els conceptes. Parlaran de mongetes, de peres, d’olis o de massapà; reflexionaran sobre el carpaccio o la paella, i parlaran de la importància de temples com El Motel, un almanac gastronòmic per entendre que tot allò que es menja, és cultura.

“Mapamundi. El reportatge”, amb la secció d’Internacional de Catalunya Ràdio

El món al detall. Més enllà de la notícia, el reportatge s’atura en la política internacional, les disputes territorials, la cultura o la geopolítica. Cada setmana, un racó de món a l’antena.

“El primer sector”, amb Roser Perera

La pagesia, els ramaders, els pescadors, tots els protagonistes que integren el primer sector; el bàsic, l’imprescindible.

“Som el que fem”, amb Purificació Barceló

Un espai de talent i innovació on s’expliquen iniciatives que milloren la vida de cada dia i on es dóna veu a creadors i emprenedors.

“Fora de joc”, amb Gemma Safont

Un espai de temàtica esportiva que es fixa en tot allò que passa fora del terreny de joc i des d’una òptica cultural. Parlarà de cinema, es fixarà en alguns esportistes que se senten atrets per la narrativa o pel còmic. Aquests esportistes seran al reportatge i descobriran quines són les cançons que escolten quan s’entrenen o de quin equip de futbol són seguidors.

“El copilot”, amb Gerard Molet

Al volant del copilot, Gerard Molet, especialista en motor, acompanyarà els oients cada setmana a fer un volt pel món del motor. Amb curiositats, novetats del mercat i noves tecnologies aplicades a les quatre i les dues rodes, “El copilot” és per a gent que té benzina a les venes.

“Vendre’s al món”, amb la secció d’Economia de Catalunya Ràdio

Empresaris que aposten per la internacionalització per tal de créixer i ser més competitius. Gent que inventa, exporta o s’implanta a l’exterior. “Vendre’s al món” és un espai per veure què fan els catalans que fan negocis fora de les nostres fronteres.

“Ukelele”, amb Marta Lanau

Un espai per descobrir els diferents gèneres i corrents sonors que s’agrupen en les anomenades músiques del món. La música d’arrel traslladada al segle XXI: del fado al soukous, del tango a la morna, de la música balcànica o el rembetiko grec als estils afrocubans. La música i les seves anècdotes, sabors i olors. I totes les barreges en què s’han aparellat amb el pop, l’electrònica o el jazz.

“Travelling”, amb Geni Lozano

Cada setmana, l’emissora farà un travelling per la cartellera. Geni Lozano explicarà i recomanarà les estrenes de cinema més destacades.

“L’hemicicle”, amb Jordi Corbalan

Resum setmanal sobre l’activitat del Parlament. Jordi Corbalan posarà al dia els oients del que fa el legislatiu.

“Solidaris”, amb Adrià Bas

Espai que dóna veu als qui treballen per la cooperació, la pau i els drets humans, a Catalunya i més enllà. Cada setmana, en antena, els desequilibris mundials.

“Generació digital”, amb Albert Murillo

Sorgit del programa de Catalunya Ràdio amb el mateix títol, espai que explica iniciatives puntuals sobre tecnologia, oci i cultura digital per mostrar el vessant social i útil de la tecnologia.

Quinzenals

“Bloc de mestres”, amb Montse Poblet

Les millors propostes educatives de Catalunya, les més innovadores, les més pedagògiques, les més inclusives, es tractaran a l’espai quinzenal que visita escoles i instituts de tot el país, i dóna veu a mestres, professors i alumnes.

“La poma de Newton”, amb Purificació Barceló

Espai de ciència que descobrirà els treballs i les descobertes de la comunitat investigadora de Catalunya i del món. Recerca, innovació i ciència a Catalunya Informació.

“Llibres per escoltar”, amb Montse Camps

Les lletres: autors, editors, llibreters, bibliotecaris, traductors i totes les novetats literàries cada quinze dies a Catalunya Informació.

“Connexions”, amb Joan Garcia

Reportatge per parlar amb els usuaris de les principals infraestructures del país, els que cada dia les utilitzen i també les pateixen. Joan Garcia acompanyarà un conductor en el seu desplaçament per una carretera, un passatger de Rodalies o un transportista, i explicarà quina resposta dóna l’administració responsable als seus problemes.

“L’apuntador”, amb Pep Vila

La cartellera teatral de Catalunya, la crítica, els nostres dramaturgs i els nostres actors. L’escena, a Catalunya Informació.

Mensual

“Lex legis”, amb Maria Núria Revetlle

És el diccionari jurídic de Catalunya Informació, que s’emet un cop al mes i que ajuda a entendre els mecanismes, conceptes i la realitat del món de la justícia.