Celebració dels 30 anys de l’escola de plàstica de les Preses

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest passat dimecres, va tenir lloc un dinar amb els alumnes de l’escola de plàstica del Centre cultural de les Preses per celebrar els seus 30 anys.

En el dinar va voler acompanyar a tots els alumnes l’alcalde de les Preses, Pere Vila que els va agrair per ser un bon grup de persones que durant tot aquest temps han tingut interès per la pintura, el dibuix i el pessebrisme que ofereix l’escola a tots els veïns i veïnes i també a la gent de la comarca. L’alcalde, no es va voler estalviar unes paraules d’agraïment també al seu director, el pintor Miquel Duran, una figura important de l’escola que durant tots aquests 30 anys ha ensenyat i acompanyat als alumnes per a diferents disciplines artístiques com (el model natural, el pessebrisme, la pintura a l’oli, pintura a l’aire lliure, l’aquarel·la, la construcció de petits mobles, la restauració de mobles i també les manualitats). En Miquel durant tots aquests anys ha estat l’ànima de l’escola.

L’Escola de plàstica de les Preses ha tingut i té alumnes de totes les edats. Al llarg d’aquests 30 anys hi ha passat uns 250 alumnes. També ha rebut la visita de personatges il•lustres, com ara l’activista cultural Domènec Molí, o l’actor Joan Vallès per esmentar-ne alguns. Durant tots aquests anys l’Escola ha convidat a diferents artistes de reconeguda vàlua, artistes, crítics d’arts, pintors, periodistes, escriptors etc. L’Escola ha participat a diferents concursos de pintura i dibuix obtenint varis premis. També ha participat a diferents mostres de pessebrisme obtenint diversos guardons.

En el transcurs del dinar, l’alcalde Pere Vila, en nom de l’Ajuntament de les Preses li va fer entregar d’una placa per commemorar els 30 anys de trajectòria de l’escola i un llibre dels campanars. En finalitzar el dinar van poder gaudir d’una bon repertori de cançons populars que va anar a càrrec del grup les veus garrotxines.