Celebrat un fòrum d’empreses de Sant Joan les Fonts amb la participació de DinàmiG

Comparteix-ho amb els teus amics:

Dijous va tenir lloc la primera taula de treball o fòrum d’empreses relacionat amb el projecte ‘Experiències innovadores en els polígons de la Garrotxa‘ impulsat des de DinàmiG.

En primer lloc hi va haver una xerrada sobre economia circular en els polígons i, tot seguit, hi va haver un torn de debat i d’intercanvi d’opinions sobre el tema de la xerrada i sobre el sector empresarial en general. D’allà en varen sorgir idees molt interessants sobre les quals s’hi està començant a treballar.

La primera va ser la de fer arribar una enquesta a totes les empreses dels polígons de Sant Joan, la Canya i Begudà per preguntar-los sobre reciclatge, què troben a faltar en el polígon, propostes per unir esforços per rebaixar costos, etc.

També es va treballar la idea d’organitzar una mena de ‘Quedem a la plaça?’ però d’empreses i fer trobades mensuals o bimensuals on, un regidor de l’ajuntament juntament amb un tècnic d’una àrea diferent cada vegada, es reuneixin amb representants de les empreses per tractar temes diversos, com per exemple l’asfaltat dels carrers. Finament, també es va proposar fer trobades per anar a visitar empreses de Sant Joan que, a banda de la seva activitat habitual, destaquin en algun àmbit com ara l’eliminació de residus, el reciclatge o l’estalvi d’aigua i traslladar aquests exemples a les empreses que puguin estar interessades en replicar el model.

A aquest fòrum hi van assistir una quinzena d’empreses amb seu a Sant Joan les Fonts com Noel Alimentaria, TorrasPapel, Masias, Alzamora, 3D Tècnics, Ventulà, Tordeco, Masoliver Grup i també representants de petites empreses del municipi.

Aquesta trobada va ser un primer pas per a la diagnosi sobre l’estat de les empreses del municipi, així com les mancances que es puguin detectar i també un punt de partida per crear un cert teixit associatiu entre empreses per liderar projectes de millora junts. La propera reunió tindrà lloc el proper 28 d’octubre.

Info: Ajunt. Sant Joan les Fonts

Comparteix-ho amb els teus amics: