Centenars de joves participen en una nova edició del VoltOlot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Alumnes de les escoles verdes pedalen per una mobilitat saludable, sostenible i ecològica. Aquest dimecres, els estudiants dels centres de secundària han participat del VoltOlot i divendres ho faran els de primària.

VoltOlot és una activitat educativa que recorrent els carrers de la ciutat vol visualitzar l’ús de la bicicleta com un mitja de transport sostenible i saludable. L’activitat està organitzada de manera transversal per la Policia Municipal, l’Àrea d’Esports i Lleure d’Olot, el Programa d’Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya (gestionat per l’empresa TOSCA a les comarques gironines), el Cicle Formatiu de Grau Mig de Conducció d’activitats en el medi natural de l’Escola Pia, l’empresa Fun Track Garrotxa, SIGMA, l’Institut Municipal d’Educació i Joventut (IME) i les Escoles Verdes de la Garrotxa.

El VoltOlot té lloc durant dos dies: aquest dimecres al matí amb els alumnes dels centres de secundària (Escola Pia, INS La Garrotxa i INS Bosc de la Coma) i aquest divendres 9 de novembre amb els centres de primària (Escola Pia, Escola Volca Bisaroques i Escola La Bòbila).

Un total de 205 alumnes i 12 docents fan junts un recorregut per la ciutat. Enguany el format de l’activitat ha canviat respecte les anteriors edicions. Així doncs, a les 10h del matí els alumnes dels centres participants surten pedalant fins al recinte firal. Allà, es troben amb els alumnes dels altres centres que hi participen i després de fer jocs de benvinguda i coneixença començaran el recorregut conjunt per la ciutat. Dins del recorregut, hi ha hagut una parada davant l’Ajuntament per fer-se una foto conjunta.

Amb el recorregut pel centre d’Olot es vol fer visible als alumnes i a la ciutadania que anar amb bicicleta és fàcil i saludable, i a més ecològic i sostenible, sota el lema de SI JO PUC, TU TAMBÉ. AGAFA LA BICI !!

El VoltOlot té un doble objectiu. Per una banda fer una activitat físico-educativa amb els alumnes de les Escoles Verdes per promocionar l’ús de la bicicleta als centres educatius i, per l’altra, aprofitar l’ocasió per tal de publicitar i animar a la ciutadania en general a utilitzar aquest mitjà de transport en els trasllats curts per la ciutat. L’acció vol promoure que entre tots podem fer que la circulació sigui més tranqui-la i tinguem una ciutat més sostenible en tots els sentits.

A banda de l’acció puntal pels carrers de la ciutat els nois i les noies que participen en el projecte reben una sessió de formació per part dels Serveis Educatius de la Policia Municipal i també indicacions, més tècniques, dels monitors i monitores del Cicle Formatiu de l’Escola Pia per fer un bon ús de la bicicleta. A més aquest curs, com a novetat, també faran un taller de reparacions de bicicletes organitzat per SIGMA.

Info i foto: Ajunt. Olot