Cessió en règim de comodat a l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca del fons Juan Antonio Andújar Jiménez

Comparteix-ho amb els teus amics:

Cessió en règim de comodat a l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca del fons Juan Antonio Andújar Jiménez

El 12 de febrer de 2020 s’ha signat el conveni de cessió en règim de comodat i dels drets d’explotació del Fons fotogràfic Juan Antonio Andújar Jiménez, entre l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca i les filles del fotògraf, Antònia i Maria Lluïsa Andújar Triola, propietàries de la documentació. El fons es custodiarà a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa.

Juan Antonio Andújar (El Cañavate, Conca, 1922-Castellfollit de la Roca, 2018) es va establir a Castellfollit de la Roca l’any 1946, on va treballar com a picapedrer. A partir de l’any 1976 consta que regentava una botiga d’electrodomèstics i, des de 1978 es dedicava professionalment a la fotografia. Va compaginar aquestes dues activitats fins l’any 1987.

El fons documental consta de 75.036 imatges: 70.503 negatius de 35 mm i de format mitjà, monocroms i en color; 4.279 fotografies en paper, monocrom i en color; i 254 diapositives de 35 mm i de format mitjà color. També inclou material fotogràfic que Juan Antonio Andújar va utilitzar en la seva feina (càmeres, fotòmetres, trespeus, flaixos, etc.).

Les fotografies d’Andújar documenten tant la vida quotidiana com els actes festius i socials de Castellfollit de la Roca, dels anys 1966 a 1997. També testimonien la seva activitat com a retratista (fotos de carnet, bateigs, comunions…) i la seva estimació pels paisatges de l’Alta Garrotxa i de les rodalies del seu poble. Destaca el seguiment que va fer de les activitats del polític i empresari Ramon Sala Canadell (Castellfollit de la Roca, 1934-2008) a la comarca de la Garrotxa.

Info: Ajunt. Castellfollit de la Roca