Cinc autocars habilitats per Renfe cobreixen el trajecte ferroviari entre Figueres i Portbou suspès pel temporal de vent

Comparteix-ho amb els teus amics:

Renfe ha posat en servei un total de cinc autocars per cobrir el trajecte entre Figueres i Portbou suspès aquest dijous al matí pel temporal de vent. Amb la previsió que es restableixi la normalitat a partir de les quatre de la tarda, el personal de l’estació s’ha encarregat de recollir els passatgers que es dirigien a les estacions de Vilajuïga, Llançà, Colera i Portbou al vestíbul de l’estació per conduir-los a l’autocar que els duria a destinació. El mateix s’ha fet en sentit sud a totes les estacions. Tot i que el servei ha funcionat amb fluïdesa, els passatgers amb destinació Cervera de la Marenda, a la Catalunya del Nord, s’han queixat que els autobusos els deixessin “tirats” a Portbou.

946876
ACN Imatge dels passatgers pujant a un dels autocars que Renfe ha habilitat per cobrir el trajecte suspès.

Segons ha explicat personal de Renfe a l’estació de Figueres el servei ha funcionat amb fluïdesa durant tot el matí. Els cinc autobusos habilitats han estat suficients per recollir el passatgers un cop baixaven dels trens i dur-los a les seves destinacions immediatament. Només en el cas de trens amb pocs viatgers en direcció Portbou i amb altre tren a punt d’arribar se’ls ha fet esperar al vestíbul de l’estació per no fer sortir un autocar pràcticament buit. De fet, els autocars han sortit en direcció Portbou amb una mitjana de 15 viatgers com a màxim donada la baixa freqüentació de la línia a partir de Figueres.

Els autocars, tant a Figueres com a la resta d’estacions, esperaven els passatgers a la porta de l’estació i reproduïen el trajecte dels trens en funció de si eren de Mitja Distància, Rodalies o Regionals, és a dir, si paraven a totes les estacions o feien el trajecte directe fins a Portbou.

Tot i les molèsties, els usuaris han valorat positivament el servei i han destacat que tant els panells de l’estació com el personal de Renfe els han informat correctament. El David, que feia el trajecte Girona-Portbou, ha explicat que ja a l’estació de Girona se’ls ha informat que arribarien a destinació amb un autocar i que a Figueres els esperaria personal de Renfe per acompanyar-los.

Els que no han pogut arribar a destinació han estat els viatgers que anaven a Cervera de la Marenda, a la Catalunya del Nord, perquè “la frontera estava tancada fins a nova ordre”. En aquest cas, els passatgers, com la Marie i el Kurt, han hagut d’agafar l’autocar fins a Portbou per després buscar una alternativa per arribar a Cervera.