Ciutadans, davant la Fiscalia per presumpte finançament irregular del Partit

Begoña Fuentes: El líder de C's, Albert Rivera, al Barcelona Tribuna organitzat per la Vanguardia, assenyalant amb el dit índex.
Comparteix-ho amb els teus amics:

Diversos ex càrrecs de Ciutadans denuncien a Anticorrupció que l’estructura d’enginyeria financera del partit de Rivera podria ser il·legal

Fa mesos un llibre digital denunciava que Ciutadans actuava com a franquícia i acusava el partit liderat per Albert Rivera de ser un “xuclasangs”, ara diversos ex càrrecs del partit denunciaran les pràctiques abusives de la formació que obliga a depositar tots els ingressos que reben els grups municipals i territorials a un compte de Ciutadans a Madrid, que gestiona el nucli dur de Rivera, sense que els diferents grups puguin tenir accés al finançament. Segons publica Extraconfidencial.com la denuncia davant la Fiscalia Anticorrupció, que s’efectuarà aquesta setmana, reclama que s’investigui el presumpte finançament irregular de Ciutadans que actua com una franquícia amb una estructura d’enginyeria financera que podria ser il·legal.

Begoña Fuentes: El líder de C's, Albert Rivera, al Barcelona Tribuna organitzat per la Vanguardia, assenyalant amb el dit índex.
Begoña Fuentes: El líder de C’s, Albert Rivera, al Barcelona Tribuna organitzat per la Vanguardia, assenyalant amb el dit índex.

La carta financera de Ciutadans, draconiana

Segons el digital, els responsables de Ciutadans van fer signar als seus candidats que ingressaran el 10% de les subvencions que l’Estat proporciona per formar grup polític i per cada escó rebut a un compte del partit per ajudar al seu finançament, així com un percentage del total dels ingressos nets que corresponguin als càrrecs públics escollits. Però el que es denunciarà ara, és que el partit es queda amb la totalitat del ingressos dels grups parlamentaris i municipals.

Ciutadans com un Burguer King

L’octubre passat el madrileny Carlos Delgado, l’autor del llibre Albert Rivera es un lagarto de V. publicat per capítols de manera digital, assegurava que el ‘partit taronja’ es una mena de franquícia “com Burger King o McDonalds”: absorbeix partits independents locals amb representació per ‘xuclar-los’ la totalitat de les subvencions municipals a canvi de poder utilitzar la seva marca a les eleccions.

Les tres fundacions de Ciutadans

Al llibre també es posen en dubte les fundacions de Ciutadans. Al contrari que la majoria de partits en té tres, i l’autor insinua que “són les recaptadores de diners, que d’aquesta manera són més blanquejables”. Carlos Delgado també parla de la formació ‘taronja’ com una organització amb “pràctiques estalinistes”, ja que fa fora de manera fulminant qualsevol militant que pugui mostrar crítiques a la direcció. “És per això que són els únics que no tenen sector crític”.

Font: directe.cat