Colau proposa una renda municipal per ajudar a les famílies vulnerables fins als 570 euros mensuals

Comparteix-ho amb els teus amics:

Ada Colau, que aspira a liderar la llista de Barcelona En Comú, ha promès que totes les famílies sota el llindar de la pobresa de la ciutat podran cobrar una renda de 570 euros al mes, ja que es complementarien les ajudes que ja reben fins a arribar a aquesta quantitat. Aquesta és una de les propostes incloses en el pla de xoc que la coalició electoral ha presentat aquest dimecres per als nou primers mesos del proper mandat municipal i que comptaria amb una dotació de 160 MEUR. Colau també ha assegurat que si arriben al govern municipal crearan 2.500 llocs de treball, i ha plantejat la possibilitat d’imposar sancions a les empreses que no facilitin els subministraments bàsics a la ciutadania.

ACN Ada Colau i Gerardo Pisarello durant la presentació del pla de xoc que proposa Barcelona En Comú.
ACN Ada Colau i Gerardo Pisarello durant la presentació del pla de xoc que proposa Barcelona En Comú.

La previsible cap de llista de Barcelona En Comú -ningú més ha expressat la voluntat de presentar-se a les primàries- ha defensat la necessitat posar en marxa les mesures urgents compreses en el pla de xoc davant la situació d'”emergència social” que, segons ella, viu la ciutat. “Tenim una ciutat cada cop més precaritzada, més empobrida i més desigual”, ha denunciat.

Dins de les mesures del pla de xoc hi ha la creació de 2.500 llocs de treball a Barcelona, que s’aconseguirien, segons ha indicat, mitjançant un pla de rehabilitació energètica dels edificis de la ciutat, el qual costaria uns 50 milions d’euros. També en el camp laboral, ha assegurat que crearan un segell municipal en la contractació de l’Ajuntament, que obligarà a les empreses que treballin amb el consistori a complir uns determinats estàndards en els camps laboral i mediambiental.

Colau ha proposat que se sancioni aquelles empreses que no subministrin serveis bàsics als ciutadans. Segons ella, aquesta mesura seria equiparable a les multes que ja imposen alguns ajuntaments catalans als propietaris d’edificis buits. “S’ha d’obligar a aquestes empreses que compleixin amb les seves exigències legals en la mesura que gestionen serveis públics”, ha assenyalat Gerardo Pisarello, membre de la coalició, que també ha comparegut amb l’exportaveu de la PAH. Pisarello també ha obert la possibilitat a cobrar taxes a aquestes empreses per “l’ocupació d’espai públic”, i així guanyar ingressos.

“Aturar” les privatitzacions

Ada Colau també ha anunciat la intenció de Barcelona En Comú de revisar totes les privatitzacions que hagi dut a terme l’Ajuntament en els darrers temps, i d'”aturar” aquelles que estiguin en tràmit, i que siguin “contràries al bé comú”. En els cas, però, que una anul·lació suposés un alt cost per al consistori, intentarien negociar l’acord amb l’empresa afectada.

Així mateix, ha rebutjat de forma frontal la possibilitat plantejada en els darrers dies de privatitzar la L9 de metro. “S’ha demostrat que les privatitzacions són un fracàs perquè sempre s’avantposa l’interès privat d’unes empreses al de l’interès general”, ha assegurat. A més, ha considerat que una participació del sector privat no suposaria una rebaixa de les actuals tarifes.

Disfressa “de mal gust”

Respecte a la polèmica sorgida arran de la disfressa sobre els fets del 4-F del fill de l’alcaldable de CiU a Mataró, Joaquim Fernández, Colau ha comentat que li sembla de “mal gust” la disfressa, ja que fa referència a un fet desgraciat, però que no es pot “fer categoria de l’anècdota”.