Com crear un joc des de zero?

Comparteix-ho amb els teus amics:

El passat dia 20 de novembre es va realitzar a l’institut IES Bosc de la Coma la xerrada “Com crear un joc des de zero”. Aquesta xerrada estava inclosa dins el programa d’actes de la Volcanica.cat (la festa de les tecnologies de la Garrotxa), que enguany arribava a la novena edició. La xerrada la van realitzar els socis fundadors de l’empresa olotina Volcanic Internet.

Amb aquesta xerrada ens van explicar tot allò que cal fer per aconseguir realitzar un joc online. L’explicació la van fer basant-se en un cas real, el seu, en què han fet un joc online pel web especialtzat en jocs Meristation. Ens van parlar des del document de definició del joc (GDD) fins al llançament del joc. Per arribar al final ens van comentar que cal fer l’estudi econòmic de viabilitat, cal dissenyar l’art del joc (és a dir, per la creació dels gràfics), cal aprendre i aplicar la infraestructura tècnica per programar el joc, cal fer els testos amb usuaris finals per detectar problemes i finalment cal fer-ne el llançament i l’estudi del comportament del joc.

Va ser una xerrada molt enriquidora, sobretot després de veure la implicació dels alumnes dels cicles formatius d’informàtica: els de SMX, els d’ASIX i els de DAM. Van fer preguntes molt interessants als ponents que van donar encara més valor a l’activitat.

Comparteix-ho amb els teus amics: