COM PUC FER DONATIUS? Avui toca la Marató de TV3 per la Covid, la més excepcional i que afecta tothom

Comparteix-ho amb els teus amics:

La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio recaptarà fons durant tot el dia per a la investigació sobre la Covid-19

La Marató per la Covid ja està en marxa. A les vuit del matí “El suplement” de Catalunya Ràdio ha donat el tret de sortida a les més de 15 hores de solidaritat per sensibilitzar, divulgar i recaptar fons per a la recerca biomèdica sobre la Covid-19.

En la primera actualització del marcador, a les 10 del matí, ja s’han recollit 164.802 euros.

Raquel Sans, Laura Rosel, Mònica Terribas, Jordi Basté i Roger Escapa presenten la 29a edició de La Marató. A TV3, el programa començarà a les 9.30. Fins més enllà de la mitjanit, en un espai completament adaptat a la pandèmia, s’homenatjarà tots els treballadors essencials que cada dia fan tot el possible per ajudar-nos a superar, com a societat, els moments més crítics d’aquesta crisi.

Al matí els presentadors i molts altres col·laboradors es traslladaran a diversos centres sanitaris per entrevistar testimonis de malalts i professionals de la salut. També hi haurà actuacions i connexions en directe amb les activitats que es facin, com cada any, a tot el territori per recaptar fons.

Al vespre, l’epicentre del programa es traslladarà als estudis de TV3 a Sant Joan Despí, on es coneixeran les històries de persones que viuen o han viscut de primera mà la malaltia de la Covid.

A les xarxes socials, La Marató d’aquest any es difondrà amb el hashtag #TocaATothom. A més, també hi ha la campanya #HoFemPerTothom per recordar la importància de dur mascareta per evitar el coronavirus.

No hi haurà centres de recepció de trucades

Serà una Marató excepcional en temps d’excepcionalitat marcats per la pandèmia del coronavirus. Per primera vegada en la seva història, La Marató no disposa de les grans seus telefòniques habituals.

Per minimitzar els contactes socials, aquest any, es prioritzen els donatius fets a través d’internet, s’hi podrà accedir amb un codi QR que estarà en pantalla.

També es pot fer un donatiu a través de la web de La Marató, mitjançant els caixers automàtics, per transferència bancària, o amb Bizum amb l’identificador de La Marató: 33333.

D’aquesta manera, el telèfon de La Marató podrà absorbir les trucades d’aquelles persones que no disposen d’accés als canals digitals o que tenen dificultats de mobilitat.

Solidaritat en xarxa

Una altra via per col·laborar amb la Marató és participar en alguna dels milers d’activitats populars que es fan arreu del país. Enguany també se les han hagut d’empescar per esquivar la Covid i recaptar fons. Pràcticament totes les activitats solidàries que s’organitzaven en edicions anteriors s’han reconvertit i han fet una altra activitat alternativa. Moltes ho han fet de manera virtual, però han seguit aportant a La Marató amb enginy.

Info: TV3