Comença una nova fase d’obres a la Residència Sant Jaume

Comparteix-ho amb els teus amics:

Comença una nova fase d’obres a la Residència Sant Jaume

Amb un pressupost de 800.000 euros, els treballs permetran construir una nova sala per als avis i un nou accés al pati de l’antic Hospital, entre altres millores.

Ja ha començat una nova fase de remodelació de la residència Sant Jaume. Els treballs previs estan en marxa a les instal•lacions de l’antic Hospital per tal de crear una nova sala d’estada per a la gent gran. La remodelació també suposarà la millora del sistema de climatització, la instal•lació d’un nou ascensor i altres mesures de seguretat a l’edifici, a més de la construcció d’un nou accés a la residència des del pati de l’antic hospital. Amb un pressupost de 804.000 euros, les obres que tindran una durada aproximada de sis mesos.

Aquesta nova fase d’obres s’inicia un any després de la posada en marxa de la primera unitat de convivència al centre. Coincidint amb la Fira de Sant Lluc de l’any passat, es van poder visitar les instal•lacions d’aquesta segona unitat de convivència per a la gent gran de Catalunya. 17 usuaris es van instal•lar a viure a la nova planta que es va projectar i posat en marxa amb l’objectiu que la gent gran pugui envellir com a casa. Situada al primer pis de l’antic hospital, està formada per uns espais més petits, personalitzats i moderns, on l’usuari pot decidir en cada moment com és el seu dia a dia. Respon a un nou model d’envelliment centrat en l’atenció a la persona.

Les obres que s’inicien aquesta tardor formen part del projecte de remodelació del Sant Jaume que contempla, en futures fases, la creació de noves àrees de convivència per continuar avançant en la implantació del model d’atenció centrat en la persona en un centre. La residència Sant Jaume té actualment 65 usuaris i amb la realització de noves inversions podria arribar a atendre a un centenar de persones.