Comencem de nou el seguiment de rapinyaires a l’Alta Garrotxa

Comparteix-ho amb els teus amics:

Tal i com ja s’ha fet en temporades anteriors, durant aquest mes de març ha començat els seguiment d’avifauna a l’espai, principalment centrat en espècies rapinyaires,. Aquest seguiment, que comença ara i s’allarga fins al mes de juliol, pretén cobrir els períodes de nidificació i poder fer així el seguiment de l’èxit reproductiu de determinades espècies.

El seguiment se centra en les cingleres de més interès per aquestes espècies, ubicades en diferents punts de l’espai i que en alguns casos coincideixen amb sectors d’escalada, com poden ser Guitarriu o el Castellot.

Les principals espècies objecte de seguiment són, entre altres, l’àguila daurada, el falcó pelegrí o l’aufrany. Tanmateix, en edicions anteriors del seguiment s’han trobat altres espècies, com és el cas del voltor.

Aquest seguiment, és clau per a l’ordenació i regulació d’activitats a l’espai, especialment tenint en compte que l’Alta Garrotxa és Zona d’Especial Protecció per les Aus i que la conservació d’aquestes espècies ha esdevingut un imperatiu legal a nivell europeu.

alta garrotxa

Consorci de l’Alta Garrotxa