Comencen les obres d’ampliació de voreres i creació de barreres verdes a l’avinguda Sant Jordi

Comparteix-ho amb els teus amics:

Comencen les obres d’ampliació de voreres i creació de barreres verdes a l’avinguda Sant Jordi

Ja han començat les obres del projecte d’ampliació de voreres i creació de barreres verdes a l’avinguda Sant Jordi. És una de les propostes que han sorgit en les trobades que representants del Consistori – encapçalats per l’alcalde d’Olot, Pep Berga – han estat realitzant i porten a terme de forma periòdica amb els membres de la plataforma ‘No és un vial, és un carrer’ per tal de millorar i mitigar els efectes del volum de trànsit que pateix aquesta via; pendents de la construcció de la variant.

L’actuació també forma part del conjunt de propostes correctores de l’estudi ‘Informe del trànsit i la seva afectació a l’avinguda Sant Jordi, al municipi d’Olot’, que l’Ajuntament d’Olot va encarregar el 2019 per a la millora de la conservació dels vials públics, l’accessibilitat i la seguretat viària davant la falta de la variant; fet que obliga a travessar la ciutat fent ús de determinats carrers, especialment de l’avinguda Sant Jordi.

El projecte, que es va aprovar a la Junta de Govern Local, preveu l’eixamplament de la vorera est de l’avinguda Sant Jordi en el tram comprès de des del carrer Josep Maria de Segarra fins al carrer Sant Cristòfol passant dels 2 metres actuals fins als 4 metres d’amplada. Els treballs s’allargaran un mes i tindran un cost de 21.158 euros.

El projecte preveu l’enderroc de la vorera i l’asfalt actual per instal·lar-hi un nou tram de vorera feta de reciclat de formigó així com la instal·lació de sis nous embornals (el doble que els actuals) i la construcció d’un planter de freixes vermells o altres arbrats autòctons de la zona que permetran ampliar l’espai entre la zona de trànsit de vehicles i els edificis, proporcionant aïllament visual i acústic.