Comencen les obres de millora de l’accessibilitat de les voreres del pont del Palau

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els treballs són l’inici d’un seguit d’actuacions a les voreres de diferents sectors d’Olot per facilitar l’accessibilitat dels vianants. Aquests dies també s’està executant el projecte d’estalvi energètic de l’enllumenat viari.

pont-palau

Ja han començat les obres d’ampliació de les voreres del pont de la plaça del Palau. El regidor d’Infraestructures i Obra Pública, Josep Gelis, ha explicat que “els treballs han de millorar el pas dels vianants per aquest espai i sobretot garantir que hi puguin passar persones de mobilitat reduïda”. Una vegada finalitzada l’actuació, la vorera passarà a tenir 1,45 metres mig metre més que en l’actualitat. L’empresa

Excavaciones Ampurdan realitza els treballs, que s’estan executant de forma simultània als del gual de l’encreuament del carrer Bisbe Lorenzana amb Castellà i Lloveras. En aquest cas, s’està rebaixant el nivell de la vorera per millorar l’accessibilitat de les persones amb problemes de mobilitat.

Una vegada enllestides aquests dues actuacions, les màquines es traslladaran a altres punts de la ciutat per continuar amb el programa de millora de voreres d’aquest 2016.

S’actuarà en els guals situats a l’encreuament del carrer Fontanella amb Bisbe Lorenzana i els carrers del voltant de la plaça Balmes: Bernat Vilar amb Berga i Boada; Bernat Vilar amb Bisbe Guillamet; Montsalvatge amb Casimir Plana i Pou del Glaç amb Pere Lloses.

Els treballs tenen un cost de 69.000 euros i formen part del Programa de conservació i millora dels ferms i voreres al que l’Ajuntament d’Olot ha destinat, aquest any, 350.000 euros. La partida més elevada del pressupost, un total de 200.000 euros, s’han destinat a la remodelació del carrer Macarnau: per ampliar les voreres i instal·lar un nou sistema de clavegueram. La resta de pressupost ha permès asfaltar un tram de l’Avinguda Europa, al polígon del Pla de Baix i el camí de les Bruixes, al barri de Sant Miquel.

Font: Ajunt. Olot