Comencen les obres del nou firal d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest dimarts 1 d’agost han començat els treballs a la zona del Firal Petit. Suposaran la reubicació d’algunes parades del mercat setmanal i de les zones blaves.

El ple de l’Ajuntament d’Olot de dijous passat va aprovar l’adjudicació de les obres de remodelació del Passeig d’en Blay. Els treballs es van contractar per un import de 3.445.705,04 a l’empresa Rubau Tarrés, que aquest dimarts ja iniciat l’actuació.

Les obres han començat a la zona del Firal petit: a l’espai comprès entre el Passeig d’en Blay i l’Illa del Teatre amb la retirada del mobiliari urbà i del monument “La Lectura”. D’acord amb el projecte “Teixir, cosir i vestir” de Xevi Bayona XAA Arquitectura – Bach Arquitectes – Lluís Paumé, les obres també contemplen la retirada i el transplantament dels arbres per poder explanar el sector de davant del mercat provisional. La primera fase de l’actuació, que inclou la instal·lació d’una estació transformadora a l’Illa del Teatre, finalitzarà just abans de Festes del Tura ja que es preveu que les barraques puguin continuar ocupant aquest espai del Firal.

Després de Festes del Tura, els treballs entraran al passeig central amb la retirada del mobiliari i del monuments, l’explanació del terreny, la renovació dels serveis i la construcció de les bases del paviment. A partir d’aquí es construirà la font i la resta d’elements previstos en el projecte, que és previst que tingui un termini d’execució de gairebé 11 mesos i que, per tant, es pugui inaugurar per Festes del Tura de 2018.

“Avui comença la gran obra de ciutat de la que hem estat parlant des de fa temps” ha explicat l’alcalde Josep M. Corominas. “És una sensació de satisfacció per l’inici dels treballs que han de fer possible un gran projecte i també pel fet que hem aconseguit que segueixi el calendari previst” ha afirmat Corominas que aquest matí ha visitat l’inici de les obres acompanyat de l’arquitecte Xevi Bayona, responsable del projecte guanyador de la remodelació del Passeig d’en Blay. Corominas ha afegit “vull començar demanant disculpes a totes les persones afectades per unes obres que, tot i que farem el possible perquè tinguin el mínim d’impacte, n’hi haurà perquè estem millorant el centre de la nostra ciutat”.

Canvis en el mercat setmanal i a les zones blaves

Amb l’inici de les obres del Firal, es reubiquen les parades que ocupaven la zona del Firal petit. A partir del proper dilluns 7 d’agost, els punts de venda de fruita i verdura es repartiran entre el Firal i Firalet, les de roba i complements es traslladaran al carrer Bolòs i la parada de maquinària de jardí es trobarà a la plaça d’Esteve Ferrer. Això farà que, a partir del proper dilluns, el carrer Bolòs (en el tram comprès entre el passeig Bisbe Guillamet i el carrer Sant Pere Màrtir), quedarà tallat al trànsit durant la celebració del mercat setmanal.

A partir d’aquesta setmana també es comencen a reubicar les zones blaves del Firal. Les 52 places d’estacionament limitat del Passeig d’en Blay es reparteixen entre l’aparcament del carrer Macarnau, el carrer Bofill i Matas, el carrer Sant Pere Màrtir i el passeig Bisbe Guillamet.

Vídeo: Aixi quedará el nou Firal d’Olot el dia de la seva inauguració al proper mes d’agost o setembre del 2018

RELACIONAT:

VÍDEO: Vols saber el calendari d’obres de la remodelació del nou Firal d’Olot?