Compte enrere per al XVII Pullassu de Torelló

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Orquestra Sensefònica s’incorpora a la cercavila lúdica-festiva-sexual del Dijous Gras, dins dels actes del Carnaval de Terra Endins

Torelló es prepara per viure una nova edició del Pullassu, una de les nits més especials de l’any i que dóna el tret de sortida oficial al Carnaval de Terra Endins de Torelló (Osona). D’aquí a un mes just, el XVII Pullassu, la festa de la rauxa que coincideix cada any amb el Dijous Gras, tornarà a omplir els carrers del municipi amb diversos elements de bestiari. Serà el 27 de febrer a partir de 2/4 de 9 del vespre.

Carnaval 2013 - Pullassu - Torelló - 07-02-13 154

Gegants, guites, diables, danses, cant coral i els sons de la cobla i de les gralles seran els protagonistes, un any més, d’una festa lúdica-festiva-sexual que a grans trets pretén enredar el fill bastard del rei Carnestoltes, en Margalef. El mestre de cerimònies és en Xapot el Bruixot, un astut personatge que té la missió d’escapçar el membre del gegant Margalef per garantir botifarra a tots els ciutadans. Tot plegat en un ritual en què bestiari, música i, sobretot, la multitud pinten amb disbauxa tots els elements de la cultura popular.

Amb la Sensefònica
Una de les novetats d’aquesta edició és la incorporació dels músics de l’orquestra Sensefònica a la cercavila, que ampliaran el repertori durant el seguici de gegants, guites i públic entre les places Germà Donat i Vella, just abans de començar el Ritual de la Rauxa. Es detallaran més novetats d’aquesta edició del Pullassu durant el Cop d’estat del Rei Carnestoltes al ple municipal per presentar oficialment els actes del 37è Carnaval de Terra Endins, el dissabte 8 de febrer.

Comparteix-ho amb els teus amics: