Aquest vespre, concentració a Mieres en contra dels requeriments a l’audiència nacional

Comparteix-ho amb els teus amics:

El passat 9 de novembre, el Parlament de Catalunya va aprovar la Resolució 1/XI sobre l’inici del procés polític a Catalunya com a conseqüència dels resultats electorals del 27 de setembre de 2015.

Per donar suport a aquesta Resolució, el món local de Catalunya (ajuntaments, consells comarcals i diputacions) ha anat aprovant una moció que, a hores d’ara, ja ha estat secundada per 280 institucions de representació local a través dels seus plens. Una manifestació política, una expressió plenament legítima. El món local és sobirà i ha de poder expressar-se amb llibertat. A Mieres la moció va ser aprovada el ple del passat 27 de novembre de 2015 per unanimitat.

1460371862

Arran d’aquests acords, l’Estat espanyol i determinats àmbits judicials, clarament polititzats, han iniciat una persecució indigna contra ajuntaments catalans i els seus regidors i regidores. A més, l’Audiència Nacional ha obert una causa general, per investigar l’Associació de Municipis per la Independència, l’Associació Catalana de Municipis i l’Assemblea Nacional Catalana.

L’obstinació de la Fiscalia per judicialitzar el procés independentista intentant obrir vies per atemorir, a través de l’amenaça d’un procés judicial, als regidors i regidores dels nostres Ajuntaments s’ha vist emparada pel Magistrat Ismael Moreno del Jutjat Central d’Instrucció 2 de Madrid amb l’excusa de les resolucions aprovades en suport a la Resolució del 9N del Parlament de Catalunya.

Així, tal com hem vist en les darreres setmanes, mentre que altres magistrats, com De la Mata, han optat per considerar que de cap manera podia considerar-se com a constitutiu dels delictes de sedició o rebel·lió els actes de suport a la Resolució del Parlament per part dels regidors amb arguments tant contundents com que la mateixa fiscalia no havia denunciat als parlamentaris promotors de la Resolució del 9N, el Magistrat Ismael Moreno, -cèlebre pel cas dels «titiriteros»-, no només manté oberts tres procediments concrets contra els Ajuntaments de Vic, Girona i Deltebre sobre les mocions de suport al 9N sinó que, a més, és el responsable d’una ordre genèrica als Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat per tal que es dirigeixin als Ajuntaments del país que han aprovat mocions de suport per tal que li aportin tota mena d’informació.

Cal doncs que el poble i les institucions catalanes deixem de supeditar-nos a les decisions de les institucions espanyoles, en particular a les decisions del Tribunal Constitucional, mancat ja de legitimitat democràtica. Cal exercir la desobediència: per fer una truita, caldrà trencar els ous.

Amb aquesta voluntat l’Ajuntament de Mieres, amb el suport unànime de tots els seus representants polítics, convoca una concentració el divendres 15 d’abril a les 19:30 a davant del consistori amb el lema “A Mieres desobeïm el requeriment de l’Audiència Nacional sobre la declaració de ruptura del Parlament”. La convocatòria compta amb el suport de l’ANC Garrotxa, Òmnium Garrotxa i Estelada 2014.

Font: Ajunt. Mieres