Condemnat el treballador de l’Estat a Girona que va falsificar documents a estrangers per aconseguir permisos

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Audiència de Girona li imposa una pena d’1 any i 4 mesos de presó i una multa de 12.500 euros

ACN Girona .- L’Audiència de Girona ha condemnat el treballador de la subdelegació del govern espanyol que va cobrar diners estrangers d’origen magrebí a canvi de falsificar documents per aconseguir permisos de residència i feina. Fiscalia i defensa han arribat a un acord i el processat, Mohamed Ouassar, ha reconegut que, abans de juliol del 2001, es aprofitar del seu lloc de feina per lucrar-se oferint “la consecució dels ‘papers’ a canvi de quantitats elevades de diners”. L’han condemnat a 1 any i 4 mesos de presó i a pagar una multa de 12.500 euros per un delicte continuat de falsedat en document oficial en concurs amb suborn. El fiscal implicava tres acusats més però ha retirat l’acusació perquè ha prescrit.

La secció tercera de l’Audiència de Girona ha declarat provat que Mohamed Ouassar, amb la intenció de lucrar-se i aprofitant-se del seu lloc de feina a l’oficina d’estrangeria de la subdelegació del govern espanyol a Girona, va començar a demanar diners a canvi de documents falsos. “Va oferir la consecució de ‘papers’ a canvi de quantitats elevades de diners a diferents ciutadans magrebins per regularitzar la seva situació legal a Espanya”, indica la sentència.

Així, Ouassar elaborava ell mateix els documents falsos, fent servir un ordinador i una màquina d’escriure. En concret, eren documents que servien per complir requisits per aconseguir permisos de residència i feina, com ara acreditar falsament l’estada al país des d’abans de l’1 de febrer del 2001 o elaborava ofertes de feina fraudulentes a les comarques gironines. El condemnat va arribar a falsificar documents per als expedients de regularització de tres persones: Khalid Azirar, Ouarda Amakrane i Hamid Jellouli.

El fiscal acusava inicialment Mohamed Ouassar d’haver elaborat documents per a onze immigrants. Li imputava un delicte continuat de suborn i d’un delicte continuat de falsedat en document oficial i demanava que el condemnessin a 6 anys de presó i a pagar una multa de 50.000 euros. Finalment, fiscalia i defensa han arribat a un acord i han pactat una pena d’1 any i 4 mesos de presó i una multa de 12.500 euros.

A la banqueta dels acusats també hi havia d’haver els tres estrangers que van accedir a pagar quantitats de fins a 9.000 euros per documents falsos. S’enfrontaven a una condemna de 3 anys de presó i una multa de 3.600.

“El ministeri fiscal ha retirat l’acusació contra Khalid Azirar, Ouarda Amakrane i Hamid Jellouli perquè entén que els fets en els quals estan implicats han prescrit, en virtut del principi acusatori no hi ha cap altra decisió possible que absoldre’ls”, conclou la sentència.