Condemnen a 5 anys de presó el jove que en va intentar matar un altre a cops de pedra durant una baralla

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Audiència de Girona ha condemnat a 5 anys de presó Gerson Gómez, el jove que en va voler matar un altre a cops de pedra durant una baralla a l’exterior d’un bar de Figueres. Els fets van passar la matinada del 25 de novembre del 2012. Tot i que l’acusat va negar els càrrecs al judici, el tribunal no se’l creu perquè diversos testimonis i els mossos el van incriminar directament. L’Audiència condemna Gómez per una temptativa d’homicidi, perquè quan va colpejar el cap de la víctima amb un tros de llamborda ho feia “amb ànim d’acabar amb la seva vida”. La sentència prohibeix al processat acostar-se a menys de 300 metres de la víctima durant set anys i l’obliga a indemnitzar-la amb més de 72.600 euros.

943516
ARXIU ACN L’acusat, assegut a la banqueta de la Secció Tercera de l’Audiència de Girona durant el judici

Els fets que ara l’Audiència de Girona ha sentenciat van tenir lloc la matinada del 25 de novembre del 2012. Aquella nit, pels voltants de les tres, va començar una baralla a l’interior del bar Grafiti de Figueres, situat al carrer Sant Pau. Al local hi havia tant l’acusat, un jove d’origen dominicà, com la víctima.

La disputa es va traslladar al carrer i va ser aquí on Gómez va agredir l’altre jove, que segons la sentència es trobava “entre el grup de persones que presenciaven” la trifulga. El processat va agafar un tros de llamborda, va anar cap a la víctima amb el roc a la mà i li va colpejar el cap “de manera reiterada” amb la pedra.

Després, el processat va deixar el jove malferit i va fugir del lloc. Una patrulla dels Mossos d’Esquadra, que havien anat al lloc després que els alertessin de la baralla, va poder detenir Gerson Gómez pocs minuts més tard.

Arran de l’agressió, la víctima va haver d’ingressar a l’hospital durant cinc dies. Per recuperar-se, va necessitar gairebé un any de baixa. Al jove, però, li han quedat seqüeles. Entre d’altres, pateix pèrdues de memòria, s’ha de medicar i té afàsia (dificultats amb la parla, que li impedeixen expressar verbalment allò que ja coneix).

Tot i que el processat va negar els càrrecs al judici, i que un nebot seu també el va intentar exculpar, el tribunal no se’ls creu a cap dels dos. La sentència, de la qual ha estat ponent la magistrada Carme Capdevila, condemna Gómez per un delicte de temptativa d’homicidi. Entre d’altres, perquè dues testimonis que van passar per la sala de vistes el van assenyalar directament i perquè els Mossos d’Esquadra, quan el perseguien, van veure com Gerson Gómez es desfeia de la pedra mentre corria.

Cinc anys i set d’allunyament

A l’hora d’imposar la pena, l’Audiència de Girona no estima cap dels eximents ni atenuants que proposava la defensa (els de legítima defensa i embriaguesa). Ara bé, la Secció Tercera també entén que la petició que va fer el fiscal, que sol·licitava 9 anys entre reixes, és desproporcionada. Per això, imposa al processat la pena en el seu mínim legal; és a dir, 5 anys de presó.

A més, la sentència també obliga Gerson Gómez a mantenir-se allunyat a més de 300 metres de la víctima durant un termini de set anys. En matèria de responsabilitat civil, i tenint en compte les seqüeles que li han quedat al jove, l’Audiència de Girona imposa al processat el pagament d’una indemnització de 72.766,83 euros a la víctima.

La sentència no és ferma i s’hi pot interposar recurs de cassació davant del Tribunal Suprem en un termini de cinc dies.