Conferència de Alberto Manchado sobre el llibre “Economia del be comú”

Comparteix-ho amb els teus amics:

El passat divendres 25 abril a Can Tricheria organitzat per Procés Constituent assemblea Garrotxa. S’ha realitzat la conferència de Alberto Manchado sobre el llibre de : Economia del be comú – de Christian Felber, autor Austriac que ens planteja una alternativa al capitalisme i al comunisme.

Fa poc més d’un mes que s’acaba de publicar la versió en Català per l’editorial Miret – tot i que l’edició en Castellà de Deusto ja han publicat 8 edicions. Alberto ens va presentar els conceptes d’aquesta economia de mercat liberal que pretén canviar els incentius de les empreses que l’economia estigui enfocada al be comú de tots els ciutadans, premiar l’ètica i la cooperació entre empreses i la societat.

20140425-0018

Ens va plantejar els conceptes bàsics d’aquest moviment : tenir uns bancs ètics o del estat , controlar les fons d’energia, aprofundir en la democràcia directa, establir màxims entre diferencies salarials entre treballadors i directius, regular el concepte d’herència, etc. Des de el 2010 unes 1.500 empreses en 15 països estan incorporant aquesta filosofia, algunes també a Catalunya com el grup Claude , Abacus i la Fageda d’en Jordà .

20140425-0008