Conferències sobre la hisenda pròpia organitzades per Estelada 2014 i Idesga

Comparteix-ho amb els teus amics:

Dues entitats ben arrelades a la nostra comarca, Estelada 2014 i Idesga, s’han unit per organitzar dues conferències sobre la futura hisenda pròpia. Amb el títol La construcció de la hisenda pròpia, el director del programa per a la definició d’un nou model d’Administració tributària de Catalunya, Joan Iglesias, exposarà, en dues xerrades, la forma que adoptarà una de les estructures d’estat més importants que cal anar creant de cara a la configuració de la Catalunya del futur. Les conferències tenen per objectiu establir les bases d’un nou model d’Administració tributària per Catalunya davant la perspectiva que la Generalitat esdevingui l’autoritat del sistema fiscal català.

La primera de les conferències, a les 5 de la tarda, anirà destinada a professionals com ara gestors, administradors, empresaris, gerents, treballadors de banca, etc. i tindrà un caire més tècnic. Iglesias detallarà aspectes tècnics del procés de configuració de la hisenda pròpia: després d’una diagnosi de la fiscalitat actual, s’analitzaran les millors pràctiques internacionals en la governança dels sistemes fiscals per, així, dissenyar una fiscalitat avançada que permeti impulsar l’economia catalana; a més, s’intentarà identificar els elements principals d’un sistema fiscal per veure de quins ja disposem a hores d’ara i quins són aquells que hem de tenir a punt en el primer momnet per fer funcionar una hisenda pròpia i així garantir la viabilitat de l’Estat català.

La segona conferència, destinada a un públic més general, serà a 2/4 de 8 del vespre, i tindrà un caire més pedagògic, d’explicar com millorar la relació entre els contribuents i l’entitat recaptatòria. Les dues conferències es faran el divendres, 9 de gener al Casal Marià (C/ Francesc Xavier de Bolós, 3), d’Olot. L’acte compta amb la col.laboració de l’Ajuntament d’Olot i del Consell Comarcal.