Consells i informació de servei per assistir a la marxa de dissabte amb el lema #NoTincPor

Comparteix-ho amb els teus amics:

Es demana arribar en transport públic, amb força antelació i respectar les indicacions dels serveis de seguretat per evitar saturacions

En relació a la marxa solidària de demà, que sota el lema “No Tinc Por”, sortirà a les sis de la tarda dels Jardinets de Gràcia per arribar a Plaça Catalunya, la Generalitat de Catalunya demana a la ciutadania que programi una arribada amb transport públic i amb força temps al lloc de concentració, de forma que la incorporació dels ciutadans assistents sigui esglaonada i evitar així, en la mesura del possible, aglomeracions en estacions de metro, Ferrocarrils de la Generalitat i Rodalies.

Avui, de forma preventiva, es posarà en prealerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT.

Es recomana intensament agafar el transport públic , tenint en compte que el transport en superfície patirà restriccions. Igualment, per les persones que es desplacin des de fora de Barcelona en vehicle privat, cal aparcar lluny del centre de Barcelona on tindrà lloc la manifestació, per estalviar-se embussos a l’hora de sortir

L’arribada a la manifestació ha de ser esglaonada per evitar situacions de saturació, per tant arribeu-hi amb força temps ja que és un acte massiu.

L’Ajuntament de Barcelona recomana també als ciutadans evitar moure’s en vehicle privat per la zona central de la ciutat a partir de les 15:00 hores

Es demana espaiar també la sortida un cop finalitzada la manifestació, ja que és el moment en el que pot haver-hi més aglomeracions en estacions de Metro, ferrocarrils o Rodalies.

En aquest sentit, TMB recorda que degut a la previsió d’una elevada concentració de persones a l’exterior que en dificulti la sortida, a partir de les 5 de la tarda serà recomanable evitar les estacions de l’eix del passeig de Gràcia: Diagonal (L3 i L5), Passeig de Gràcia (L2, L3 i L4) i Catalunya (L1 i L3) com a destinació, i fer servir com a alternatives les de Verdaguer (L4 i L5), Girona (L4), Universitat (L1 i L2) i Urquinaona (L1 i L4).

El mateix es recomana per les estacions de Rodalies Renfe i Ferrocarrils de la Generalitat més properes a la concentració com Plaça Catalunya, Provença o Gràcia.

En aquestes estacions es preveuen controls d’accés des de l’exterior per evitar la saturació d’andanes. Col·laboreu amb aquests dispositius mantenint la calma, fent ús de les estacions alternatives indicades o esglaonant la tornada.

Cal recordar que la Direcció General d’Atenció Ciutadana habilita demà un servei especial del telèfon d’atenció telefònica del 012 per atendre consultes sobre mobilitat i transport de les persones que vulguin assistir a la manifestació.

Al web barcelona.cat es podran consultar les afectacions al trànsit i a la mobilitat de la jornada, així com també es comunicaran a les xarxes socials a través dels comptes de @bcn_ajuntament i @barcelona_GUB, així com la situació del servei de metro i d’autobusos de TMB al perfil de @TMBinfo.

AFECTACIONS i REFORÇOS EN EL TRANSPORT

Rodalies Renfe:

El dispositiu especial de Renfe pels serveis de rodalia i trens regionals de Rodalies de Catalunya preveu que els trens regionals oferiran la seva màxima capacitat de places i de freqüències per connectar amb Girona, Lleida i Tarragona. Això es tradueix en 50 trens addicionals principalment de 14.00 a 17.00 hores per l’entrada a Barcelona i de 19.00 a 22.00 hores per la sortida. El volum total de desplaçaments previstos és de fins a 30.000 places/hora en els moments de més demanda. La tarda-nit de dissabte els clients disposaran de 35.000 places addicionals. El dispositiu de Renfe implica el desplegament de 500 treballadors, molts dels quals s’han presentat voluntàriament per treballar en aquest servei.

R1: Circularan 6 trens per hora i sentit
R2 nord: Circularan 4 trens per hora i sentit
R2 sud: Circularan 6 trens per hora i sentit
R3: Tots els trens circularan en doble composició amb les freqüències habituals
R4: circularan 5 trens per hora i sentit

Els viatgers poden consultar tota la informació sobre horaris i serveis a rodaliesdecatalunya.cat, app Renfe Cercanías i app de Rodalies, així com al compte de twitter @rodalies.

TMB:

Dissabte a la tarda es reforçarà un 40% la capacitat del metro i un dispositiu especial vetllarà per la fluïdesa i la seguretat dels fluxos de passatge. Davant la possible saturació de l’exterior, a partir de les 17.00 h s’aconsella evitar les estacions de Diagonal, Passeig de Gràcia i Catalunya com a destinació.

TMB ha preparat un dispositiu especial que inclou reforços de trens a tota la xarxa de metro i desplegament de personal i seguretat per ordenar la mobilitat, tant a l’inici com al final de la manifestació. Entre la 1 de la tarda i les 10 de la nit, s’augmentarà un 40% el nombre de trens per aconseguir que a les línies 1, 2, 3, 4 i 5, que tenen estacions a l’Eixample i Ciutat Vella, els intervals siguin de 4,5 minuts aproximadament.

En previsió d’una elevada concentració de persones a l’exterior que dificulti la sortida, a partir de les 5 de la tarda serà recomanable evitar les estacions de l’eix del passeig de Gràcia: Diagonal (L3 i L5), Passeig de Gràcia (L2, L3 i L4) i Catalunya (L1 i L3) com a destinació, i fer servir com a alternatives les de Verdaguer (L4 i L5), Girona (L4), Universitat (L1 i L2) i Urquinaona (L1 i L4).

Per obres a les línies 1 i 3 de metro, es recomana accedir al centre des de la part nord de la ciutat (amb afectació directa pel tall parcial vigent a la L3 entre Lesseps i Vall d’Hebron) utilitzar la línia 5 des de Vall d’Hebron o la línia 4 des de Trinitat Nova fins a l’estació de Verdaguer (L4 i L5). Des de Santa Coloma de Gramenet, la línia 9 Nord permet salvar el tall de la línia 1 entre Torras i Bages i Fondo.

Desviaments i limitacions importants en línies de bus

Dissabte les alteracions de recorregut seran severes en gairebé una trentena de línies d’autobusos que circulen o travessen l’àmbit central de la ciutat, incloses les del Barcelona Bus Turístic. Entre les 16 i les 21 hores aproximadament, es produiran desviaments i limitacions de recorregut, per mirar de mantenir la regularitat del servei fora de l’àmbit de l’afectació, especialment en les línies regulars següents: H8, H10, H12, H16, V13, V15, V17, 6, 7, 19, 20, 22, 24, 33, 34, 41, 42, 47, 50, 54, 55, 59, 62, 66, 67 i 68.

TMB oferirà informació actualitzada i alternatives de transport a través del perfil de Twitter @TMBinfo, que el dia 26 estarà actiu i monitoritzat de les 16 a les 22 hores. Com és habitual, el web de TMB i l’aplicació TMB App informaran de manera automàtica de les possibles alteracions en la circulació del metro a través del semàfor d’estat del servei.

Ferrocarrils de la Generalitat:

Es reforça la línia Barcelona-Vallès, amb el màxim d’oferta possible a partir del migdia i fins la finalització de la manifestació.

A la línia Llobregat-Anoia el servei serà el d’un dia feiner i es doblarà la capacitat de la major part dels trens passant de tres a sis cotxes

Podeu consultar les característiques del servei que oferirà FGC el dia 26 d’agost a www.fgc.cat, a les vitrines informatives de les estacions, així com trucant al telèfon d’atenció al client 012.

CONSELLS DE SEGURETAT i PROTECCIÓ CIVIL:

– Mantingueu la calma en tot moment, desplaceu-vos de manera ordenada i respectuosa i seguiu les indicacions del personal de seguretat

– No difongueu falsos rumors a les xarxes socials ni creeu cap situació de risc

– En aquest sentit es recomana que no es portin motxilles a la manifestació. En cas que es perdin o semblin desateses, poden crear situacions de confusió no volgudes.

– Si cal evacuar la zona de la concentració, feu-lo amb calma, sense corredisses i seguint les indicacions dels cossos de seguretat i emergència presents.

– Porteu roba còmode, calçat que us protegeixi bé els peus i gorra pel sol

– Aneu-hi ben hidratats i porteu aigua en ampolles de plàstic

– Si aneu acompanyats, acordeu un punt de trobada fora de la zona de manifestació per si us separeu tornar-vos a trobar més tard

– Si aneu amb nens/es, porteu-los a coll o de la mà i identificats amb una polsera o targeta visible amb les dades personals i de contacte de familiars

– Tingueu especial atenció amb la gent gran i les persones amb discapacitat i que portin també una identificació amb les dades de contacte

– Porteu sempre la vostra documentació a sobre

– No obstaculitzeu ni us atureu a les vies de pas

– No pugeu a baranes, reixes, papereres o qualsevol tipus de mobiliari urbà

– Consulteu la informació oficial de l’esdeveniment

Recomanacions específiques als assistents per a l’ús de la telefonia mòbil per evitar el col·lapse de la xarxa

El Govern fa una crida a l’ús racional de la telefonia mòbil durant la manifestació del 26 d’agost per intentar evitar el col·lapse de la xarxa i garantir el servei en cas d’emergència.

Atès que tota gran concentració de persones amb dispositius mòbils pot provocar la saturació de la xarxa, la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat ha elaborat un seguit de consells o recomanacions adreçades a facilitar un ús racional del telèfon mòbil per minimitzar el possible col·lapse de la xarxa:

Quedar d’acord amb el lloc de trobada abans de l’esdeveniment, atès que, possiblement, un cop allà costarà contactar-hi. Si durant l’esdeveniment us heu de comunicar, intenteu evitar les trucades de veu i feu-ho mitjançant missatges de text.

Reduir l’ús d’imatges o materials audiovisuals que enviem a través de la xarxa mòbil. És aconsellable esperar a arribar a casa o a un lloc amb WiFi per publicar a la xarxa les fotos i comentaris de l’esdeveniment.

Les xarxes WiFi disponibles al llarg del recorregut poden ser insegures. Tingueu cautela amb les connexions que establiu ja que us podrien generar més maldecaps que altra cosa.

Les aplicacions dels smartphones solen mantenir una connexió 3G o 4G residual mentre no les estem utilitzant. És convenient finalitzar totes aquelles aplicacions que no feu servir.

En cas que calgui avisar els cossos d’emergència, la telefonia fixa us garantirà una millor comunicació amb el 112. Demanar a algun comerç o veí del carrer que avisi el 112 des d’una línia fixa pot ser de gran ajuda.

Si heu de fer una trucada urgent i hi ha congestió, podeu allunyar-vos uns metres de la concentració i provar-ho. Si no ho aconseguiu, espereu entre 10 i 15 segons abans de tornar a provar de fer la trucada.

Si voleu saber què diuen els mitjans de comunicació sobre l’esdeveniment, us recomanem que seguiu la informació a través d’un aparell de ràdio.

Dispositiu preventiu del SEM:

El dispositiu preventiu del SEM inclou fins 9 unitats del SEM al llarg del traçat per si alguna persona necessita assistència sanitària.