Consulta els horaris i les noves rutines per sortir al carrer a partir d’aquest dissabte

Comparteix-ho amb els teus amics:

Consulta els horaris i les noves rutines per sortir al carrer a partir d’aquest dissabte

A partir d’aquest dissabte 2 de maig es podrà sortir a passejar i fer exercici físic a l’aire lliure. Avui el govern central ja ha establert i detallat les franges horàries de les sortides.

Sortir per fer exercici físic:

Entre les 6 i les 10 del matí i entre les 8 del vespre i les 11 de la nit. S’haurà de fer de manera individual, a peu o amb bicicleta, una vegada al dia, mantenint les distàncies de seguretat amb la resta de persones i sempre dins del municipi de residència.

No es podrà fer servir cap vehicle motoritzat ni tampoc el transport públic per desplaçar-se en un lloc concret per practicar activitat física.

Sortir a passejar:

Entre les 6 i les 10 del matí i entre les 8 del vespre i les 11 de la nit. Es podrà fer acompanyat d’una persona amb qui convisquin i sempre amb una distància d’un quilòmetre màxim de l’habitatge.

Sortides de persones grans:

Entre 10 del matí i 12 del migdia i entre 7 i 8 del vespre. Les persones més grans de 70 anys ho podran fer acompanyats amb un cuidador i una vegada al dia i sempre amb una distància d’un quilòmetre màxim de l’habitatge.

Sortida de menors de 14 anys:

Entre les 12 del migdia i les 7 del vespre.

Municipis de menys de 5.000 habitants

En els municipis de menys de 5.000 habitants no serà necessari establir franges horàries i les activitats es podran fer sense limitació d’horaris, respecten les distàncies de seguretat amb la resta de persones i sempre dins del municipi de residència. És a dir. En tota la Garrotxa menys Olot, no hi haurà franges horàries.

Mesures de prevenció

  • S’ha de mantenir una distància de 2 metres amb les persones del carrer.
  • Es recomana l’ús de mascaretes, sempre que sigui possible.
  • Cal rentar-se les mans en sortir i tornar a casa.

NOTA: No poden sortir les persones diagnosticades o amb simptomatologia compatible amb la COVID-19 (tos, febre, dificultat respiratòria), les que convisquin amb persones diagnosticades i amb símptomes i els contactes estrets d’un diagnosticat. Es recomana prendre’s la temperatura abans de sortir de casa.

Consulta el BOE aquí.

Comparteix-ho amb els teus amics: