Convoquen una consulta popular a tot l’estat pel maig de 2022 per escollir monarquia o república

Comparteix-ho amb els teus amics:

Una plataforma s’està mobilitzant per tot l’estat per poder realitzar una consulta popular en condicions i amb totes les garanties.

https://plataformaestatalmonarquiaorepublica.org/wp-content/uploads/2021/12/Cartel-Catalan-14-de-Mayo-212x300.png

Plataforma Consulta Popular Estatal Monarquia o República

En les societats democràtiques els pobles decideixen sobre totes les qüestions que els concerneixen, entre elles sobre una de les importants, la forma d’Èstat. La majoria de la població actual no va tenir oportunitat de votar la Constitució de 1978; però qui sí que va poder fer-ho, no va tenir opció de triar sobre la forma d’Estat, ja que va ser furtat del debat en l’anomenada Transició democràtica. Ni en aquell moment ni posteriorment hem pogut decidir.

Per això, nombroses organitzacions i col·lectius hem constituït una Plataforma unitària, àmplia i plural per a impulsar una Consulta Popular Estatal Monarquia o República i que la ciutadania pugui pronunciar-se sobre una d’aquestes dues opcions.

Soms conscients que aquesta Consulta no podrà tenir caràcter vinculant però és una via d’expresió, participació ciutadana i un acte democràtic amb el qual, a més, exercirem el nostre dret a decidir sobretot el que ens incumbeix.

Serà el 14 de maig de 2022 i pots participar en aquesta jornada votant, però la teva participació pot anar molt més allà: difonent la Consulta, formant part dels espais unitaris territorials que impulsen la Consulta i promovent la constitució de les taules de votació. Tens tota la informació en la pàgina web.

El pròxim 14 de Maig serà una gran jornada de participació democràtica i lliure expressió popular en la qual podrem votar sobre si volem Monarquia o República com a forma d’Estat.

En la pàgina web es publicaran tots els punts/taules de votació de la Consulta. Per a això has d’enviar, al més aviat possible, al correu Taules votació 14 de maig les dades de les taules: província, municipi, adreça, horari i nom, telèfon i correu de la persona coordinadora de la taula de votació.