Coordinador dels equips aeris: “No crec que sigui possible recuperar cap cos al llarg d’avui”

ACN Alguns equips aeris s'enlairen cap a la zona sinistrada.
Comparteix-ho amb els teus amics:

El coordinador del dispositiu dels equips aeris que treballen on s’ha estavellat l’avió de Germanwings, Roy Xavier, ha explicat que al llarg d’avui tampoc serà possible començar a recuperar els cossos dels passatgers. L’accés a l’indret es fa només a través dels helicòpters i les peces de l’aeronau estan escampades al llarg de 4 hectàrees amb un desnivell d’uns 200 metres. Els professionals d’emergències continuen treballant per “assegurar” la zona perquè puguin començar a treballar els metges forenses i tant aviat com sigui possible s’agafin ja les mostres recuperables. Per identificar-les seran traslladades a Marsella o a París. La neu caiguda durant la nit ha complicat encara més l’operatiu.

ACN Alguns equips aeris s'enlairen cap a la zona sinistrada.
ACN Alguns equips aeris s’enlairen cap a la zona sinistrada.

La totalitat dels mitjans de comunicació han estat retirats del pavelló polivalent. Es tracta d’una mesura que les autoritats franceses han pres per garantir la tranquil·litat dels familiars que comencin a arribar fins a Seyne-des-Alps, que seran acollidts pels equips psicològics que ja els esperen precisament en aquest espai. Sobretot es preveu que vinguin parents alemanys.

L’altre punt que concentra l’actualitat està situat a poc més d’un quilòmetre d’aquest pavelló. És l’espai des d’on s’enlairen els helicòpters i a on finalment s’han desplaçat a tots els periodistes. Des d’aquí, Roy Xavier ha explicat com es duen a terme les difícils tasques de recuperació dels cadàvers.

Aquest dimecres a dos quarts de nou del matí han reprès la feina. Durant la nit s’ha intentat infructuosament trobar un pas a peu fins al l’indret on s’ha estavellat l’avió. Per ara només poden arribar-hi despenjant-se des dels helicòpters. Per això encara treballen per assegurar la zona i per poder garantir l’accés dels metges forenses.

Els equips d’emergència, a més, s’han topat amb una complicació afegida: ha nevat sobre les peces escampades del fusellatge durant la nit. Aquestes condicions, que són inclús perilloses per als mateixos especialistes, han fet avançar a Xavier que no serà possible recuperar cap cos al llarg d’avui. Quan això es pugui fer, les restes que es recuperin es portaran a París o Marsella per ser identificades.

Seyne-des-Alpes (ACN)

Comparteix-ho amb els teus amics: