Cor Geriona presenta el seu nou treball a Banyoles

Comparteix-ho amb els teus amics:

Integrat per disset noies d’entre disset i vint-i-set anys, la formació de Girona s’ha revelat com un projecte sòlid que sobrepassa l’etiqueta de fenomen televisiu. El segon treball de les gironines inclou espirituals negres, cançons d’arreu del món, temes pop i fragments de musicals

Geriona

El Cor Geriona presentarà el seu treball més atrevit, Instants (Música Global, 2015), a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles el divendres 15 d’abril (21 h, 10 €). El projecte les consolida com una formació sòlida i de repertori ampli, que supera l’etiqueta de fenomen televisiu. Instants, que és el seu segon treball, inclou espirituals negres, cançons d’arreu del món, temes pop i fragments de musicals. Cor Geriona va ser una de les revelacions de la primera edició del programa concurs de TV3 Oh happy day!.

Nascut l’any 2001 de l’Escola Municipal de Música de Girona, actualment el cor està dirigit per Imma Pascual, i està format per disset noies d’entre disset i vint-i-set anys. L’any 2015 el cor va enregistrar el seu segon CD, Instants, amb el qual s’ha obert a sonoritats i propostes, fins el moment, inèdites en la formació. Així, s’inclouen temes que van des del Libertango d’Astor Piazzolla fins al Lemon Tree de Fools Garden, passant pel cèlebre Alegria que René Dupéré va escriure per al Cirque du Soleil o El tren de Mitjanit de Sau.

El 2014, la formació coral va enregistrar el seu primer treball La veu feta emoció (Música Global, 2014). A més, en els seus quinze anys de trajectòria ha participat en la producció Somni d’una nit d’estiu de Felix Mendelssohn, acompanyada per l’Orquestra Simfònica del Vallès, ha interpretat l’òpera L’escura-xemeneies de Benjamin Britten i obres com ara Ceremony of Carols (Benjamin Britten), Carmina Burfana (Carl Orff), The Sacred Concert (Duke Ellington), el Rèquiem (Johannes Brahms) i el Messies (Georg Friedrich Händel).

La gira de presentació del segon treball està essent tot un èxit arreu del país. Actualment, la formació està integrada per Anna Canals, Clara Canals, Marta Canals, Laura Castillo, Raquel Cebrià, Anna Domènech i Ànnia Pons (sopranos), Laura Blasco, Mariona Capellera, Anna Creus i Judit Creus (mezzos), Jana Boadas, Núria Buhigas, Paula Freixa, Sara Terraza i Clara Vicenç (contralts) Marc Piqué (piano), Imma Pascual (direcció musical) i Mireia Farré (direcció escènica i coreogràfica).