Creu Roja inicia el projecte “Voluntariat Promotor de la Salut” a La Garrotxa

Comparteix-ho amb els teus amics:

Les accions es duran a terme gràcies a la participació de voluntaris i voluntàries, agents claus a Creu Roja, formats per promoure la salut comunitària en relació amb la COVID19.

Amb la col·laboració del Departament de Salut de la Generalitat, el Departament de Treball, Afers Socials i Família i el vistiplau de l’Ajuntament; Creu Roja Garrotxa inicia el projecte de Voluntariat Promotor de la Salut, un programa que té com a objectiu sensibilitzar la població, especialment aquella més vulnerable, sobre la necessitat de seguir les indicacions de les autoritats sanitàries per tallar les cadenes de transmissió comunitària.

Es tracta també d’apel·lar a la responsabilitat individual i col·lectiva per a frenar la corba de contagis per COVID19. En aquesta etapa de la pandèmia que estem travessant, és important també posar èmfasi en que tot i que hi hagi persones ja vacunades, hem de seguir respectant les mesures de prevenció perquè no sabem el temps d’efectivitat de dites vacunes i també perquè encara podem ser transmissors/es del virus.

Les accions s’adrecen tant a la població en general com als col·lectius vulnerables d’aquells municipis de La Garrotxa, on la situació epidemiològica hagi incrementat el nombre de casos, amb l’objectiu de poder donar resposta i apoderar a les persones per tal que tinguin aquest accés a la informació sobre salut.

Creu Roja comparteix la concepció integral de la Salut de la OMS: un estat de complert benestar físic, mental i social i no només l’absència d’afeccions o malalties. És per això que  les actuacions al carrer es faran mitjançant diverses dinàmiques: des de preguntes sobre mites i realitats de la COVID-19  fins a jocs visuals sobre com ens ha afectat a nivell de salut mental la pandèmia.

Les accions es duran a terme gràcies a l’equip de persones voluntàries formades en la promoció de la salut comunitària i especialment amb la COVID19. És per això també que aprofitem per fer una crida a tothom qui vulgui participar en aquest projecte: busquem persones amb compromís, capacitats comunicatives i capacitats de treballar en equip per ser part activa d’aquest esforç per aturar les cadenes de contagis. Si us interessa formar-ne part, us podeu adreçar a l’àrea de voluntariat de la Creu Roja més propera.

Info: Creu Roja a Girona

Comparteix-ho amb els teus amics: