Creu Roja preveu repartir joguines a 3.820 infants en risc durant aquestes festes

<
Comparteix-ho amb els teus amics:

Es podran donar joguines del 4 al 30 de desembre en els punt de recollida que es poden consultar al web www.lajoquinaeducativa.com

La campanya de joguines s’emmarca en el projecte de la Joguina Educativa de Creu Roja Joventut i també pretén sensibilitzar sobre el valor educatiu del joc. Per això, també es demana que les joguines donades no siguin ni sexistes ni bèl·liques i, preferentment, promoguin el joc en grup.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=5DN_GiD8Shg&feature=youtu.be” width=”560″ height=”315″]

La campanya de joguines es desenvoluparà en 112 municipis gironins gràcies a un equip de voluntariat de 108 persones.Creu Roja Joventut ha presentat aquest divendres, 4 de desembre la 24ena campanya de joguines, sota el lema “Hi ha moltes joguines, tria la teva forma d’ajudar. Posa en forma la teva solidaritat”. La campanya arrenca enguany a Girona amb la previsió de repartir joguines entre 3.820infants en situació de vulnerabilitat d’arreu de les comarques gironines.

La campanya de joguines de Creu Roja Joventut va néixer a Catalunya fa 24 anys, però aquest és el segon any en què també se celebra de forma generalitzada en d’altres punts de l’Estat espanyol. Arreu de l’Estat, es preveu arribar a prop de 60.000 nens i nenes en situació de vulnerabilitat. La llarga tradició de la campanya a casa nostra explica que Catalunya concentri la meitat dels infants que se’n beneficien a tot l’Estat.

Per complir amb les previsions, Creu Roja Joventut necessita recollir 8.780 joguines entre la ciutadania, les empreses col·laboradores i la societat civil des d’avui mateix i fins el 30 de desembre.

Per a la recollida, s’habilitaran diferents punts arreu de les comarques de Girona, que es poden consultar al web www.lajoguinaeducativa.com. També es pot col·laborar amb la campanya fent una donació econòmica a través del número de compte ES03 2100 0002 5802 0170 8014

Més enllà del repartiment de joguines, la campanya també pretén sensibilitzar sobre el dret dels infants a jugar i el valor educatiu del joc, ja que s’emmarca en el projecte de la Joguina Educativa, que Creu Roja Joventut desenvolupa durant tot l’any. Per això, Creu Roja Joventut sol·licita que les joguines siguin noves – ja que tots els infants tenen dret a estrenar una joguina independentment de la situació econòmica de les seves famílies- no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i que, preferentment, fomentin el joc en grup.

Crida al suport empresarial

A més de sol·licitar la col·laboració de la ciutadania, Creu Roja Joventut també crida novament a les empreses, comerços i entitats a col·laborar amb aquesta campanya. Aquest suport pot adoptar diferents fórmules, que van des de la donació de joguines en espècie, fins a aportacions econòmiques passant per la cessió d’espais per a la recollida, entre d’altres. De fet, enguany, la campanya ja arrenca amb la col·laboració de 110 empreses, comerços, xifra que es vol seguir ampliant fins al 30 de desembre.