Crida per la donació de mantes, sacs de dormir i roba d’abric per combatre el fred de la Creu Roja a Girona

Comparteix-ho amb els teus amics:

El material recollit es repartirà entre les persones sense llar i la gent que es troba en situació de gran vulnerabilitat.

Des de principi d’any la Creu Roja ha atès més de 170 persones sense llar.

La Creu Roja a Girona fa una crida a la donació de roba d’abric per cobrir les necessitats de l’hivern de les persones més vulnerables. Concretament, l’organització recull mantes, sacs de dormir i roba d’abric de cara a combatre el fred intens que arriba durant aquesta època de l’any.

Els materials recollits seran distribuïts des del servei d’atenció integral de persones sense llar, entre els usuaris i usuàries d’aquest programa i de manera puntual a través de la Unitat d’Emergències Socials, per fer front al fred de l’hivern.

El programa d’atenció a persones sense llar va atendre a 137  persones l’any 2018. Des de principi d’any, aquesta xifra ja s’ha incrementat fins a les 170, principalment per les actuacions realitzades durant les onades de calor d’aquest estiu.

Aquestes intervencions es desenvolupen principalment al carrer, gràcies als dispositius mòbils (Unitats d’Emergència Social, UES). S’intenta facilitar l’accés als recursos per enfortir l’arrelament d’aquestes persones, assegurar la cobertura de les seves necessitats bàsiques, facilitar-los alternatives perquè disminueixin el temps d’estada al carrer, i si és possible, iniciar processos de canvi de més abast pel seu futur.

La campanya, a banda de cobrir amb aquests materials les necessitats bàsiques més immediates d’aquest col·lectiu, permet l’aproximació a les persones sense llar, per tal de poder detectar necessitats i demandes més complicades per tal de realitzar un acompanyament posterior a la xarxa d’assistència normalitzada, promovent així la seva inclusió social.

L’horari de recollida és de dilluns a divendres de 9 a 14 hores. L’entrega del material es pot fer a la seu d’Activitats i Serveis Emili Blanch que té la Creu Roja a Girona al carrer Bernat Boades, 6 de Girona. Per qüestions logístiques, des de l’assemblea local es demana que només es faci donació del material indicat, recordant que altres tipus de complements de roba es poden portar als diferents punts de recollida de roba que hi ha a la ciutat.

Per a més informació, podeu trucar al telèfon de la Creu Roja a Girona (972 21 64 00).