Crònica castellera del Xerrics d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Una altra diada per recordar, un altre 3d7 descarregat i de nou, una millora per la colla castellera dels Xerrics d’Olot.

Ja en són un grapat d’actuacions durant la 14a temporada dels castellers que els garrotxins tenen el llistó alt i una molt bona raó per estar orgullosos del treball als assajos constants i persistents.

xerrics

Aquest cap de setmana, de nou, els Xerrics van celebrar una jornada castellera molt esperada per les terres del nord i les comarques gironines. La trobada de colles gironines va aplegar a 7 colles castelleras en una jornada on es van poder observar i viure castells de totes les mides i de tots els nivells, límits, de totes les colles.

Els Xerrics d’Olot, com a una de les colles més veteranes de les terres gironines van tornar a actuar de nou en l’actuació castellera que reunia a totes les colles (des de les més veteranes fins a les més noves) a Quart.

L’actuació es va iniciar amb un pilar de quatre sense cap dificultat on els Xerrics es van alçar entre els pilars de totes les altres colles. El funcionament de l’actuació en si eren unes rondes d’actuacions conjuntes amb diferents colles en les quals totes es podien ajudar i participar per fer més amena l’actuació.

En primera ronda conjunta, els Xerrics d’Olot van descarregar un 5d6, un castell que, malgrat que no és un castell límit, posa a prova la colla pel sol fet de ser un castell amb la implicació de molts participants en la pinya i el seu tronc. Aquest castell es va descarregar sense problemes, amb bona agilitat i bones mides, excepte un petit contratemps en la durada del castell.

Com a segon castell, els Xerrics van descarregar el 3d7, el 3r de la temporada. Aquest castell, fa tan sols dos anys era un castell límit, un castell que comportava moltes hores de treball amb el resultat de només poder portar-lo a finals de temporada. Aquest any però els garrotxins han realitzat un canvi en el mètode de treball i unes millores per poder aconseguir créixer, assolir nous reptes i fer d’Olot, casa d’una colla castellera de sets.

En l’última ronda els Xerrics van descarregar una torre de sis molt estable, amb bones mides que en l’assaig han estat intentat alçar un pis més i és un repte que a poc a poc, pis a pis, es va modelant i donant forma.

Finalment, juntament amb les altres colles els castellers de terres volcàniques van alçar i acomiadar-se de la plaça amb un pilar de cinc. Ja fet moltes vegades, i molta experiència, que malgrat que alguna tendència a inclinar-se endavant van descarregar sense motius d’alerta importants.

Aquesta temporada, com diuen els castellers, només ha fet que començar, a poc a poc, els garrotxins s’estan fent un lloc en les colles de set, un nom en les places i un color que cada vegada es viu més.

Font: Xerrics