Crònica de la sessió plenària de l’Ajuntament d’Olot del mes de març

Comparteix-ho amb els teus amics:

El plenari ha donat llum verda a GiDomus, el conveni de col·laboració de l’Ajuntament d’Olot i cinc ajuntaments per a la creació del projecte pioner de rehabilitació energètica a les comarques gironines, així com accions i campanyes de promoció i reactivació del comerç i hostaleria de la ciutat.

El ple de l’Ajuntament d’Olot d’aquest mes de març ha donat llum verda al conveni de col·laboració de l’Ajuntament d’Olot amb els ajuntaments de Banyoles, La Bisbal d’Empordà, Ripoll, Santa Coloma de Farners i Salt per desplegar el nou projecte pioner GiDomus. Una iniciativa impulsada des del consistori olotí i la Fundació EuroPACE, que replica el model implantat del GarrotxaDomus amb la voluntat d’estendre l’acompanyament tècnic, administratiu i financer totalment gratuït en matèria de rehabilitació energètica a les comarques gironines.

El programa té per objectiu impulsar l’eficiència energètica i l’ús d’energies renovables als habitatges arreu del territori gironí fent que cada capital de comarca funcioni com a nucli o oficina energètica central de la zona rehabilitant energèticament habitatges amb la voluntat de reduir el consum energètic i millorar el confort de la ciutadania. El projecte compta amb el suport i finançament de la Comissió Europea que hi ha aportat 60.000 euros per cobrir les despeses de la fase de disseny. En concret, la proposta GiDomus va ser una de les dues úniques propostes acceptades a la convocatòria European City Facility (EUCF) procedents de l’estat espanyol i, a més, la iniciativa també compta amb el suport de l’Institut Català d’Energia (ICAEN).

A l’inici del plenari, l’alcalde d’Olot, Pep Berga, ha volgut agrair l’esforç dels i les professionals de la ciutat fan front a les conseqüències de la COVID-19, treballen en la contenció de la pandèmia i ha agraït la col·laboració i responsabilitat de tots els ciutadans i ciutadanes en el compliment de les mesures per evitar la propagació de la pandèmia fent esment de la represa de les vacunacions que s’ha anat produïnt aquests darrers dies.

Un dels primers punts de la sessió d’aquest dijous ha estat donar compte de l’aprovació de la liquidació del Pressupost de la Corporació de 2020 que ha permès crear un fons de contingència de 867.000 euros per combatre les conseqüències de la COVID-19 així com destinar un total de 332.0000 euros en inversions financerament sostenibles. Durant l’any passat, s’han realitzat prop de 200 expedients i les actuacions derivades dels efectes del temporal Glòria (23.970 euros) van ser una de les partides més importants del Fons de Contingència del 2020 que també va destinar 50.000 euros per atendre diverses necessitats imprevistes produïdes durant el 2020.

Accions per al foment i reactivació de l’activitat comercial i d’hostaleria a la ciutat

Posteriorment, s’ha donat compte de la rectificació del Padró Municipal el qual, a dia 1 de gener de 2020, Olot comptava amb 35.228 habitants, el que suposa un creixement de 698 persones en el darrer any. Paral·lelament, el plenari també s’ha aprovat la modificació i addenda del Pla Estratègic de Subvencions de l’Ajuntament d’Olot que preveu la inversió de 150.000 € per fomentar la compra de proximitat a través de l’aplicació Garrotxa Approp arran de la crisi per la COVID-19. Aquesta modificació del Pla Estratègic s’ha aprovat amb el vot favorable de l’equip de govern de JuntsxCat, amb el vot a favor del grup d’ERC, l’abstenció de la CUP i el vot en contra del PSC. Al mateix temps, també s’ha aprovat el conveni de col·laboració amb l’Associació de Placers, l’Associació de Comerciants d’Olot, Garrotxa Hostalatge i Turisme Garrotxa per al foment mitjançant una campanya del consum local amb l’objectiu de reactivar l’activitat comercial i d’hostaleria davant la crisi de la COVID-19, impulsant les compres a 350 establiments. Aquest punt ha estat aprovat amb el vot a favor de l’equip de govern (JuntsxCat) i el suport del grup d’ERC, l’abstenció de la CUP i el vot contrari del PSC.

Al mateix temps, el ple de l’Ajuntament d’Olot també ha aprovat els preus públics del festival Sismògraf que se celebrarà aquest pròxim mes d’abril amb els vots favorables de tots els grups i l’abstenció de la CUP així com els preus públics de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament d’Olot pel que fa a l’abonament general per a l’ús d’instal·lacions esportives tals com la utilització dels camps de futbol, pavellons, espais de rugbi, l’estadi d’atletisme i les diferents activitats esportives municipals així com els preus públics de la programació musical i d’arts escèniques de la temporada abril-juny de 2021 de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Olot.

També s’ha tirat endavant per unanimitat del plenari l’acord d’imposició i ordenació de contribucions especials de millores per a la urbanització del carrer Comtes de Besalú i també s’ha aprovat per unanimitat la massa salarial de l’Ajuntament d’Olot a data 31 de desembre de 2020 així com el límit previst per aquest any. Posteriorment, ha estat el torn de l’acord relatiu a la verificació del text refós de la modificació puntual del POUM 53 a l’illa industrial del Pla de Baix que ha comptat amb el vot favorable de l’equip de govern de JuntsxCat, el suport d’ERC, PSC i el vot contrari de la CUP.

Mocions

En l’apartat de mocions, el plenari ha aprovat amb els vots favorables de JuntsxCat, ERC i CUP i el vot contrari del PSC la moció presentada pel Jovent Republicà d’Olot a favor del ple reconeixement dels drets de les persones trans i en suport i defensa de l’elaboració d’una llei trans a nivell estatal. Per altra banda, la moció presentada pel PSC sobre la venda de patrimoni municipal ha estat rebutjada amb el vot contrari de l’equip de govern i favorable de la resta de grups municipals.

Info i vídeo: Ajunt. Olot

Comparteix-ho amb els teus amics: