Crònica del primer dia de la Fira Orígens a Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Fira Orígens torna a Olot

Orígens celebra la quarta edició aquest cap de setmana al Recinte Firal d’Olot. Durant la primera jornada la fira s’ha omplert d’activitats culinàries juntament amb una fira de productes de proximitat i de qualitat que ha fet bullir el recinte, amb una activitat frenètica durant tot el dia i amb una gran afluència de visitants.

La inauguració oficial s’ha fet a les 11 del matí i ha comptat, entre d’altres, amb la presència de Francesc Homs, candidat de Democràcia i Llibertat per a les eleccions del 20D; Pere Vila, president de la Diputació de Girona; Eudald Casadesús, delegat territorial del Govern de la Generalitat; Joan Girona, director general d’Indústries Agroalimentàries; Domènech Espadalé, president de la Cambra de Comerç de Girona; Eduard Llorà, president de Turisme Garrotxa; Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot i Estanis Vayreda, regidor de Promoció de la Ciutat, Comerç i Turisme de l’Ajuntament d’Olot.

Al llarg d’aquest dissabte s’han pogut veure demostracions de cuina en directe amb Nandu Jubany (Can Jubany), Fina Puigdevall i Pere Planagumà (Les Cols), Felip Hontoria (Ca La Matilde), juntament amb Miquel Alongina (Font Moixina) i Ricard Borràs (Das 1219) a l’Aula de Cuina. Mentrestant, també s’han realitzat maridatges i degustacions de productes a l’Aula de Tast i tallers pensats per als més menuts a l’Aula dels Nens.

La fira, amb productes d’allò més variats, reuneix a Olot sectors tan diferents com el càrnic, el vinícola, el flequer, el làctic o el dolç, entre d’altres. Tots ells, però, amb una característica comuna, els productes són propis i es venen sense intermediaris.

Cal destacar la novetat d’enguany, l’Espai cervesa, que reuneix en un mateix espai fins a sis marques cerveseres artesanes de casa nostra. D’altra banda, el premis al millor producte ha estat atorgat al formatge La Pubilla de Murgó Formatges i el millor estand ha estat per a Del pagès a casa.

A l’Aula de Cuina, la vessant més popular ha estat el segon Concurs d’Allioli. Després de l’èxit que va tenir en l’edició passada, s’ha repetit aquesta prova d’habilitats culinàries que ha suscitat l’interès dels curiosos i dels experts. La guanyadora ha estat Toñi Marín Valverde, de Terrassa, que s’ha endut un lot de productes.

Paral·lelament a la fira, també s’han organitzat diverses activitats arreu de la ciutat. A més dels menús de la mostra gastronòmica, que es poden trobar en molts establiments de la ciutat, s’han dut a terme espectacles que combinen gastronomia amb cinema, música o teatre.

Demà, Orígens, comptarà amb les demostracions de cuina de Víctor Gómez, de VidrA, Dani Lechuga, de Caldeni, Albert Ortíz, d’Axol, Jordi Juncà, de Ca l’Enric i David García, del Restaurant [To+] i guanyador de Top Chef 2. A l’Aula de Tast hi haurà degustacions de diversos productes i també continuaran les activitats a l’Aula dels Nens.