Cues en una petita botiga del centre d’Olot per la recollida de signatures en contra de la forta pujada d’impostos

Comparteix-ho amb els teus amics:

Tot va sorgir de manera espontània en un fil de comentaris d’una publicació al Facebook de elgarrotxi.cat

La botiga Malory de complements i decoració del carrer Antoni LLopis 6, s’ha convertit en l’oficina improvisada per la recollida de signatures per rebutjar la pujada d’impostos que vol aplicar l’Ajuntament d’Olot.

Tot va sorgir de manera espontània en un fil de comentaris d’una publicació al Facebook de elgarrotxi.cat. Carme Guardiola, propietària de la botiga Malory del centre d’Olot, va proposar una recollida de signatures en contra de la pujada d’impostos. Al moment, molta gent la va donar suport a i la iniciativa va córrer com la pólvora per les xarxes socials. A hores d’ara ja s’han recollit més d’un miler de signatures i la cosa sembla que no s’atura, ja que altres botigues de la ciutat donen suport a la iniciativa i també recolliran signatures.

Imatge: El comentari en una publicació de elgarrotxi.cat on es va iniciar tot.

Fort increment d’impostos a la capitada garrotxina

Els comptes de 2020 que s’aprovaran aquest dimarts 29 d’octubre amb la majoria de l’actual alcalde Josep Berga de JxCata contemplen un increment d’un 14% de l’Impost de Bens Immobles. Amb aquest augment, 4 de cada 5 olotins se’ls pujarà el rebut entre 0’60 i 4’5 euros al mes i un recàrrec del 50% sobre l’IBI dels habitatges buits. També es contempla un increment de l’Impost d’Activitats Econòmiques d’un 12% de mitjana i l’augment de la taxa d’escombraries particulars i empreses, d’un increment se situa en el 14’7%, és a dir que el rebut de les deixalles passarà de 165 a 189 euros, el que representa 24 euros més l’any.

Olot en Comú, malgrat no tenir representació a l’ajuntament també dona suport a la iniciativa que també es pot trobar a la plataforma Change.org. Al mateix temps que s’ha organitzat una concentració per avui a les 18h a la mateixa hora que comença el ple.

La resta de partits de l’oposició a Olot, estan treballant amb propostes per reduir la pujada d’impostos. El PSC, vol reduir un 10% en la majoria de partides presupostaries del consistori per evitar al maxim aquesta pujada que ningú vol.

Comparteix-ho amb els teus amics: