Dagoll Dagom estrenarà un nou musical al Teatre Victòria a la tardor del 2016

Comparteix-ho amb els teus amics:

Dagoll Dagom està compromès a estrenar un nou musical de gran format al Teatre Victòria a la tardor del 2016. Així ho ha anunciat el seu director Joan Lluís Bozzo en una entrevista a l’ACN. “La idea és fer un espectacle nou” a la tardor del 2016, “cap reposició”, ha assegurat Bozzo, qui ha detallat que actualment estan en la fase de recerca de quin espectacle duen a terme, tot i que de moment tenen ben clar que serà un musical. Bozzo ha fet referència a reposicions d’espectacles anteriors de Dagoll Dagom per portar-los en algun moment de nou a l’escenari. L’opereta ‘Els Pirates’ “demana a crits una reposició”, ha assegurat, mentre que no ha descartat tornar a portar als escenaris ‘Flor de nit’.

954687
ACN Joan Lluís Bozzo, de Dagoll Dagom, després de l’entrevista amb l’ACN

En un moment en el qual ‘Mar i cel’ segueix en cartell al Teatre Victòria, la companyia Dagoll Dagom té previst estrenar en aquest mateix teatre a la tardor del pròxim any “un musical en format bastant gran”. De moment encara estan a la fase de recerca i de buscar idees per portar a terme.

En cas de reposició, Bozzo ha manifestat que hi ha l’opereta ‘Els pirates’ que “està demanant a crits” tornar “perquè va tenir molt èxit i és molt divertida”. Ha reconegut que un muntatge que els hi reclamen que tornin a fer és ‘Flor de nit’: “És potser el més gran que hem fet i potser valdria la pena algun dia reconsiderar-lo”, ha dit. L’obra que no veuria adequat reposar és ‘Glups’.

Preguntat per l’actual èxit de ‘Mar i cel’, ha considerat que “hi ha el fet que sigui una obra inspirada en un autor com Àngel Guimerà, que sigui un producte molt d’aquí i que no és una importació. Està generat aquí i fa que se’ns consideri amb un cert orgull”. Així mateix, han treballat molt els públics escolars i ara ho recullen. De fet, Bozzo ha apuntat que fins i tot han tingut tres generacions de familiars amb avis, pares i fills veient una mateixa obra. En aquest sentit, ha apuntat que han tingut la sort que ‘Mar i cel’ crea una “gran passió i entusiasme amb persones d’edat molt diversa i de diferent condició”.

De moment ‘Mar i cel’ s’interpretarà fins el mes de juny, però al maig veuran si allarguen més la posada en escena fins a Nadal d’aquest 2015. El que sí tenen clar de moment és que no faran gira. “Hi ha d’haver una alta empresa pública o privada que els ajudi a portar-ho fora. Nosaltres sols no farem l’esforç de dur l’espectacle enlloc, si algú diu que li interessa posarem moltes facilitats i col·laboració, però originar aquesta cosa nosaltres no ho farem”, ha declarat.

La tvmovie o mini sèrie sobre ‘Mar i cel’

Un altre projecte que hi ha sobre la taula, que encara “no està del tot signat i completat”, és fer de ‘Mar i cel’ una tvmovie o una mini sèrie de dos capítols que no seria “en un escenari completament real amb un vaixell enmig del mar”, però sí amb “tots els efectes generats per ordinador que donessin aquesta sensació de realitat utilitzant el vaixell i tot un sistema d’imatges que donés la il·lusió de navegar en alta mar”. Aquesta tvmovie la realitzaria Eduard Cortés, que va fer les dues versions anteriors per TV3. Els actors serien els mateixos que actuen al Teatre Victòria. El guió s’hauria d’ajustar a la narrativa cinematogràfica, però estaria molt basat en aquest.

Bozzo ha recalcat que estan “encallats, com sempre, en l’aspecte del finançament”. Ha explicat que TVE ja els ha dit que no els interessa el projecte, mentre TV3 ho veu positivament, “però si no hi ha cap altra soci complica molts les coses”.

Barcelona (ACN)