Dansa d’agost arriba a Olot, amb Nora Navas i Marta Marco encapçalant l’elenc

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’obra teatral, de La Perla 29, es podrà veure aquest divendres 30 de setember, a les 21 h, al Teatre Principal d’Olot.

Nora Navas, Marta Marco, Màrcia Cisteró, Clara de Ramon i Montse Vellvehí són les cinc germanes Mundy. Solteres, d’entre trenta i quaranta anys, viuen totes juntes al petit poblet de Bally Beg, a la Irlanda de 1936. L’única que treballa fora de casa és la Kate, la més gran, que fa de mestra a l’escola de la parròquia.

L’Agnès cus guants des de casa, la Rose l’ajuda i la Maggie i la Chris són mestresses de casa. Com a contrapunt a les cinc germanes hi ha tres homes: en Michael (Albert Triola), el fill de la més petita; en Gerry, un encantador rodamón (Òscar Muñoz) que és el pare de la criatura tot i que mai se n’ha ocupat; i el germà gran (Ramon Vila), que torna d’una missió a l’Àfrica amb unes idees que no encaixen amb la moral irlandesa dels anys 30.

Dansa d’agost, escrita per Brian Friel, va ser un èxit a principis dels anys 90 a Catalunya, quan Pere Planella va dirigir-ne un versió al Teatre Lliure amb el bo i millor de l’escena catalana. Ara, la companyia La Perla 29 recupera el muntatge, envoltant-se dels millors actors d’aquesta nova generació.

np-dansa-dagost