Del 20 i 21 d’octubre tindrà lloc una Fira de Sant Lluc per a tots els gustos

Comparteix-ho amb els teus amics:

A la plaça Major i durant tot el cap de setmana del 20 i 21 d’octubre es podrà gaudir en família del TASTAJOCS.

Una nova edició d’Olot Dibuixa, la matinal de Scrabble, un concert de Reggae per xics, la segona fira de Playmobil i un espai de skate i scooter complementen, entre d’altres, les propostes familiars de Sant Lluc, que manté la fira ramadera i el mercat extraordinari al 18 d’octubre.

VEURE PROGRAMA AQUÍ

La Fira de Sant Lluc 2018 tindrà lloc els dies 18, 20 i 21 d’octubre i mantindrà l’activitat al centre de la ciutat amb 11 espais i més de 50 activitats previstes.

El dijous 18 d’octubre, com marca la tradició des del 1315, se celebrarà la Fira Ramadera a l’esplanada de Can Marcè (al costat de la plaça de Braus) amb una trentena de tancats de bestiar boví, oví, cabrum i equí, a més d’una exposició de maquinària forestal i parades relacionades amb el món agrícola. El mateix dia al sector del Firalet, plaça Balmes i carrers adjacents hi haurà el mercat extraordinari de roba amb més de 140 parades de roba i complements.

Seguint el canvi de data iniciat l’any passat, el dissabte 20 d’octubre tindrà lloc la 63a edició de la Fira del dibuix a la plaça de Josep Clarà amb una cinquantena de pintors que exposaran i vendran els seus dibuixos al llarg de tot el dia, acompanyats per la Fira del Disc a les voltes de la mateixa plaça. La Fira del dibuix, organitzada pel Patronat de la fira del dibuix d’Olot es complementa amb una desena d’activitats dirigides tant a públic adult com familiar que es portaran a terme durant tot el cap de setmana en el marc d’Olot Dibuixa.

Tenint en compte l’afluència de públic familiar a les darreres edicions de Sant Lluc, aquest any s’ha fet un especial èmfasi a les activitats destinades a les famílies, sense deixar de banda les activitats més tradicionals de la fira.

Durant tot el cap de setmana, la plaça Major serà l’escenari d’un nou espai lúdic per jugar en família: el Tastajocs. Hi haurà tres espais: un d’experimentació i joc lliure, un segon on es podran realitzar tallers creatius i, per als més grans, un espai de jocs de taula i de construcció amb propostes clàssiques i més modernes, d’estratègia, que fomenten la cooperació, circuïts i jocs d’enginy.

A partir de dissabte a la tarda, després que hagi tingut lloc el mercat de col•leccionisme i andròmines de 9 a 14 hores, la plaça del Mig es convertirà en un espai de venda i tallers on el Playmobil en serà l’eix conductor fins el diumenge al vespre.

Seguint amb la programació familiar i estrenant el nou espai del Firal Petit, el Servei de Català Olot – la Garrotxa organitza, en commemoració dels 150 anys del naixement de Pompeu Fabra, una matinal de Scrabble el matí de dissabte 20 d’octubre. A les 17 hores i al mateix espai, la música prendrà el protagonisme amb el concert de The Penguins – Reggae per Xics. L’endemà, durant tot el dia, el Firal Petit es convertirà en un espai on practicar skate i scooter amb rampes, monitors i material per gaudir d’aquest esport cada vegada més aficionats grans i petits.

Pel que fa a la resta d’espais de la fira i durant tot el cap de setmana, es manté la Fira del Vehicle d’Ocasió al Firalet que arriba a la seva 9a edició amb 8 concessionaris i més de 130 vehicles, el mercat d’artesania que retorna al Firal amb més de seixanta parada alimentàries i no alimentàries i les atraccions infantils que s’ubicaran, com sempre, al passeig de la Muralla.

Les entitats sempre tenen un paper destacat a la fira amb la trobada castellera organitzada pels Xerrics a la plaça Esteve Ferrer el dissabte 20 d’octubre a les 17.30 hores, l’actuació de l’escola de l’Esbart Olot donant la benvinguda a la plaça del Mig el mateix dissabte a les 18 hores, així com la tradicional trobada de puntaires organitzada per Òmnium Garrotxa el diumenge 21 d’octubre al matí i la tractorada del Motor Antic Garrotxa que enguany sortirà del costat de la plaça de Braus a les 10 hores del mateix diumenge. La plaça de Braus serà l’escenari de l’exhibició eqüestre que tindrà lloc d’11 a 13 hores del 21 d’octubre amb demostracions de doma, Horseball i carruatges.

Finalment i durant tot el cap de setmana, hi haurà entrada gratuïta als museus de la ciutat i els comerços obriran les seves portes.

“Coincidint amb el cap de setmana de Sant Lluc, el dissabte a la tarda farem un acte per donar la benvinguda a la plaça del Mig i, el diumenge al matí, hi haurà jornada de portes obertes a la residència Sant Jaume” ha anunciat el regidor de Promoció Econòmica Estanis Vayreda a la presentació que aquesta tarda ha tingut lloc al Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Olot. Vayreda ha estat acompanyat de Josep M. Ginabreda, responsable de la fira Ramadera, i Marian Vayreda, del Patronat de la Fira del Dibuix.

La Fira de Sant Lluc és organitzada per DinàmiG amb la col•laboració d’una quarantena d’entitats i empreses de la comarca, així com amb el suport de la Diputació de Girona i Aquambiente.

VÍDEO RELACIONAT: