Del 24 de maig al 5 de juny prenem consciència amb la Setmana de la Natura

Comparteix-ho amb els teus amics:

Del 24 de maig al 5 de juny prenem consciència amb la Setmana de la Natura

La Setmana de la Natura és una campanya dirigida a promoure activitats per conscienciar sobre la importància de conservar el medi ambient. Aquesta iniciativa se celebra des del 2016 i s’ha consolidat com la campanya més gran d’implicació ciutadana per a la defensa de la natura a Catalunya.

La crisi sanitària, social i econòmica que estem vivint en aquests temps posa de rellevància la relació directa de la salut de les persones amb la del nostre entorn. Segons un ampli estudi publicat a la revista Science, la comunitat científica ens alerta que ens trobem en plena 6a extinció massiva d’espècies, la primera provocada pel model de producció i consum dels éssers humans: 1 milió d’espècies al món es troba en perill d’extinció.

A Catalunya la situació no és millor: el 75% de les espècies d’interès comunitari tenen un estat de conservació desfavorable, essent els hàbitats més afectats els litorals, els d’aigües continentals, les lleres dels rius i els ambients oberts lligats a activitats agrícoles, segons constata l’Informe de l’Estat de la Natura a Catalunya 2020.

La destrucció massiva de l’equilibri de la natura no només obre la porta a noves malalties com la Covid-19, sinó que també afecta la nostra salut de moltes altres maneres. Per exemple, segons dades de l’Organització Mundial de la Salut, 4,2 milions de persones moren cada any al món degut a la contaminació de l’aire.

Per això, ara més que mai, cal fer visible la necessitat d’implicar-nos col·lectivament per assegurar l’equilibri dels ecosistemes: la salut de l’aigua, de l’aire que respirem, de les aus, dels pol·linitzadors o la vida del sòl que ens proveeix d’aliments. 

Comparteix-ho amb els teus amics: