Del 7 al 12 de maig, actes per celebrar Sant Eudald a Ripoll

Comparteix-ho amb els teus amics:

Ja es coneix quins seran els actes per celebrar Sant Eudald aquest 2021. La Comissió de Festes i l’Ajuntament de Ripoll han decidit proposar un seguit d’activitats tot i la situació actual de pandèmia que provoca que encara s’hagi de ser molt prudent.

No es podrà celebrar una Festa Major com a tal, però hi haurà moltes propostes adaptades per animar sobretot els dies del 7 al 12 de maig, tot i que s’allargaran més en el temps. Ja es pot consultar el programa complet:

Reserva d’entrades

Com es pot comprovar, hi ha diversos actes pels quals és necessari reservar entrada prèviament. Això es deu al fet que s’ha de poder controlar l’aforament i les separacions entre els assistents. Encara que s’hagi de reservar lloc, totes les entrades són gratuïtes. Aquest fet passa amb l’obra de teatre del Cicle Íntims, el concert dels Superherois – Pop per xics, el concert de Marcel i Júlia, el de l’orquestra La Selvatana o a les havaneres amb el grup Port Bo.

A banda d’aquestes apostes culturals ja comentades, també es mantenen els actes més tradicionals, com la missa i novena de Sant Eudald, el pregó (enguany a càrrec de la sanitària de l’Hospital de Campdevànol Núria Jiménez), els versots i la traca dels Diables, la tirada social al plat, un concert de sardanes, l’ofici solemne amb la benedicció del cotó i el cant dels goigs o els focs artificials, que aquest 2021 es podran veure des de molts més punts de la vila i no caldrà moure’s massa de casa per poder gaudir-los.

“L’assassí de Ripoll” i l’Scaperoom

Una de les novetats d’aquest any és el joc de poble “L’assassí de Ripoll”, que es durà a terme del 7 al 12 de maig pels carrers de la vila. Seràs tu el millor assassí o assassina? Descobreix com jugar fent clic en aquest enllaç. Et pots inscriure clicant aquí.

També com a novetat, el dilluns 10 de maig s’organitza un Scaperoom pel centre de la vila, de 15.30 a 20.30 h. La trama tracta sobre una bomba que s’ha trobat a la plaça del Monestir, que s’ha de desactivar abans de 40 minuts, tot desxifrant els enigmes, resolent proves i seguint pistes. En grups de màxim 6 persones, podreu tenir el futur de Ripoll a les vostres mans!

Música a les places amb el Diürn

Des de La Comi i l’Ajuntament, es vol intentar que aquesta versió de Sant Eudald pugui ajudar als sectors de l’hostaleria, la restauració i el comerç de la vila, que han estat castigats per la crisi de la pandèmia. Per això, dissabte, diumenge i dimarts es programaran petits concerts o dj’s a les places Sant Eudald, plaça Gran, Abat Oliba i de la Lira per dinamitzar l’ambient. Així mateix, per als més menuts hi haurà un espectacle de circ, un altre de màgia i sessions de cinema.

Els actes seguiran el següent cap de setmana, amb la 54a Festa de la Llana com a reclam principal el dissabte 15 de maig. També amb la primera edició del Ral·li Fotogràfic de Ripoll el mateix dia.

Des de la Comissió i l’Ajuntament s’estarà pendent de totes les mesures i normativa vigent per part del Procicat, per poder adaptar els actes a la situació que es doni. Per tant, aquests podrien patir canvis en cas que la normativa ho requerís. Es demana gaudir de tots els esdeveniments amb la màxima prudència, passant-ho bé però amb responsabilitat, seguint les mesures de seguretat i higiene per evitar contagis de Covid-19. S’ha buscat una programació de quilòmetre 0, amb actes per a totes les edats.

Info: Ajunt. Ripoll

Comparteix-ho amb els teus amics: