3r Fòrum de joves emprenedors en l’àmbit rural

Comparteix-ho amb els teus amics:

Demà comença un fòrum de joves emprenedors en l’àmbit rural per estimular la creació d’emprenedors a l’Institut la Garrotxa d’Olot. Una idea és el principi d’un projecte i un bon projecte és el principi d’una empresa. Les comarques menys poblades i de muntanya, estan mancades de projectes innovadors que dinamitzin l’economia rural i evitin el desplaçament de gent del territori. Les administracions disposen de programes per ajudar als emprenedors a desenvolupar projectes empresarials en els àmbits rurals i hi ha molts joves animats amb ganes de treballar i d’instal·lar-se en el territori, el que falten són idees, projectes que es puguin convertir en empreses de futur. El 3r Fòrum de joves emprenedors en l’àmbit rural, és una continuïtat dels que hem celebrat, amb molt d’èxit, en edicions anteriors, amb més d’un centenar de participants procedents de totes les comarques gironines i d’Osona. Enguany, l’organitzem amb l’objectiu d’ésser un punt de trobada on els joves emprenedors que vulguin iniciar una activitat puguin aprendre d’experiències iniciades per altres joves que han aconseguit portar la seves idees empresarials a bon port.

Inscripcions
La jornada és gratuïta, però cal inscriure’s prèviament abans del 18 de febrer, a través del Centre Integral de FP (Tel.: 972 261 144 – A/e: infogarrotxa@fpcat.cat
Possibilitat de dinar al mateix institut. Preu dinar: 6€. També us podeu inscriure a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat: www.ruralcat.net/preinscripcionspatt

Programa
9.00 h Inscripcions
9.15 h Inauguració del Fòrum
Sr. Joan Espona. President del Consell Comarcal de la Garrotxa. Sr. Jesus Romero. Cap de l’Oficina Comarcal de la Garrotxa del DAAM. Sr. Josep Guix. Coordinador dels cicles de grau mitjà de l’Institut la Garrotxa.
9.20 h Com muntar una petita empresa agroalimentària a l’àmbit rural
Sr. Lluís Bosch. Dr. enginyer agrònom. Professor àrea producció animal de la Universitat de Girona.
10.15 h Ajuts als joves agricultors. Programa de desenvolupament rural
Sr. Lluís Ros. Cap de la Secció de Modernització Agrària dels Serveis Territorials del DAAM a Girona.
10.45 h Ajuts del Programa LEADER per a empreses no agràries d’àmbit rural
Sr. Jordi Terrades. Director Programa LEADER a la Garrotxa i Alt Empordà.
11.00h Pausa
11.30 h Experiències reeixides:
• “Mas Illa de Llanars”. Producció de carn de poltre ecològic al Ripollès.
Sr. Joan Moret. Ramader.
• “Els ous d’en Mateu”. Producció i venda d’ous ecològics a Vilanna.
Sra. Aida Carbonell. Ramadera.
• “Can Garús”. Producció de verdura fina a Llers.
Sr. Àleix Dalmau. Agricultor.
• “Rocanegra de Santa Pau”. Producció de pollastres ecològics del Penedès a
Santa Pau. Sr. Jordi Martí. Ramader.
• “Horticultura Telles” Producció d’hortalisses de proximitat a Riudellots de la
Selva. Sra. Cristina Telles. Agricultura.
• “Formatgeria Mas Alba”. Producció de formatges de cabra a Vilademuls.
Srs. Llorenç i Martí Auguet. Ramaders.
13.30 h Debat i taula rodona. Moderador: Sr. Josep Guix.
14.00 h Fi del Fòrum i Dinar (servit per “Menja’m” Serrat Agrocuina. Vall d’en Bas)

Lloc de realització
Sala d’actes de l’Institut la Garrotxa
Ctra. de Riudaura, 110
17800 OLOT