Demanen dos anys de presó i quatre d’inhabilitació a un metge de l’Hospital de Vic

Busquets, Laura Imatge de l'Hospital General de Vic, aquest divendres.
Comparteix-ho amb els teus amics:

El treballador va receptar un analgèsic a un pacient de 16 anys per unes molèsties a un testicle i el jove va acabar perdent l’òrgan

La Fiscalia demana dos anys de presó i quatre d’inhabilitació a un metge de l’Hospital General de Vic per un presumpte delicte de lesions a un jove de 16 anys. Els fets es remunten al 26 d’agost del 2010 quan el jove es va presentar amb els seus pares al CAP del Remei de Vic perquè se li havia inflat un testicle i li provocava un fort dolor. La doctora que el va atendre el va derivar al servei d’urgències de l’Hospital General de Vic per una possible torsió testicular. Allà, va ser asistir pel metge acusat qui, “en omissió dels deures més elementals exigibles”, segons l’escrit de la fiscalia, li va receptar un analgèsic i el va enviar a casa. Al cap de dos dies, el jove va tornar a l’hospital on el van ingressar i operar. Com a conseqüència, el pacient va acabar perdent l’òrgan esquerre.

Com a conseqüència de l’operació, el jove va precisar set dies d’hospitalització. La Fiscalia recull en el seu escrit que la “mala praxis” del metge no només va provocar la pèrdua del testicle, sinó que el pacient també va ser objecte de danys estètics moderats, una cicatriu secundària a la zona i la col·locació d’una pròtesis.

En l’escrit de la Fiscalia, l’estament jurídic també reclama que l’acusat, com a responsable civil directe, i el Consorci Hospitalari de Vic i el Servei Català de la Salut, com a responsables civils subsidiaris, indemnitzin la víctima amb la quantitat de 58.419,60 euros per les lesions i les seqüeles que va patir.

El judici se celebrarà aquest dimecres dia 2 de març al jutjat penal número 3 de Manresa.