Demanen mesures i la instal·lació de barreres de seguretat doble per als motoristes de la collada de Toses

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els republicans presentaran al Parlament i al Congrés propostes per reclamar que s’adoptin mesures com ara la instal·lació de barreres de protecció. El tram de la collada és el més perillós per els motoristes a la demarcació

La diputada d’ERC al Congrés, Teresa Jordà, acompanyada pel diputat Provincial, Joan Martí, i membres d’ERC del Ripollès han fet aquest divendres la visita territorial a la comarca, on han reclamat més seguretat per a la Nacional 260, sobretot el tram que va de Ribes de Freser a Puigcerdà, especialment el tram de la Collada, que és la carretera més perillosa per a motoristes de la demarcació de Girona segons un estudi d’EuroRap, presentat pel RACC el passat mes d’octubre.

Jordà ha explicat que ‘les dades de sinistralitat que posen en relleu els estudis són determinants per reclamar la necessitat que l’administració responsable adopti les mesures per solucionar un problema que afecta la comarca del Ripollès’.

La diputada al Congrés, Teresa Jordà, ha explicat que ‘ERC presentarà al Congrés una Proposició no de Llei instant a la col·locació de barreres de seguretat amb protecció per als motoristes en els trams més perillosos de la N260 entre Ribes i Puigcerdà. També demanem la instal·lació de nova senyalització vertical de precaució advertint de la perillositat del tram, així com la realització d’un estudi per detectar els punts negres.’

Per ERC, l’administració estatal no pot obviar aquesta demanda del territori. Al mateix temps es presentarà una Proposta de Resolució al Parlament de Catalunya i una moció als ajuntaments i al Consell Comarcal del Ripollès.

L’Estat s’oblida del Túnel de Toses

Les mesures de millora de seguretat són compatibles en donar continuïtat al projecte de construcció del túnel de Toses. ‘El govern de l’Estat, però, no dóna resposta a una necessitat prioritària pel Ripollès, i reitera de nou els incompliments que patim any rere any. El pressupost aprovat pel PP no ha inclòs cap partida pressupostària per la comarca’.

Aquesta és ‘una clara demostració de la manca de sensibilitat dels governs centrals, que ens demostra la necessitat que sigui des de la proximitat com es planifiquin i executin les infraestructures del territori’.