Denunciat penalment un camioner que quadruplicava la taxa màxima d’alcohol permesa

Comparteix-ho amb els teus amics:

En una altra actuació els mossos van denunciar un conductor que triplicava la taxa màxima a Sarrià de Ter

Els Mossos d’Esquadra han denunciat penalment el dia 7 d’agost un home de 48 anys, de nacionalitat espanyola i veí d’Albatera (Alacant), com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària.

Els fets van passar el mateix dia 7 d’agost, en un control d’alcoholèmia que els mossos de trànsit havien establert a l’autopista AP-7, en sentit sud, al seu punt quilomètric 6.5, terme municipal de la Jonquera.

Cap a tres quarts de vuit del matí, els agents van aturar un camió i van veure que el seu conductor tenia signes evidents d’anar sota la influència de les begudes alcohòliques.

En fer la prova d’alcoholèmia a l’home, aquest va donar un resultat positiu d’0,64 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, gairebé quatre vegades per sobre del límit màxim, que en aquest cas era de 0.15 mg/l.

Els mossos van obrir diligències penals al conductor del camió com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària i li van immobilitzar el vehicle.

L’home declararà davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, quan sigui requerit.

D’altra banda, el passat dia 4 d’agost cap a les onze de la nit, els agents de trànsit també van obrir diligències penals a un altre conductor, de 52 anys i veí de la Tallada d’Empordà (Baix Empordà), que es va accidentar a Sarrià de Ter (Gironès) i va triplicar la taxa d’alcohol permesa.

En aquest cas els fets van passar a la carretera N-IIa, al seu punt quilomètric 721, on un conductor va sortir de la via i va impactar contra un semàfor.

Els mossos, després de comprovar que el conductor no havia patit ferides de consideració, van veure que aquest podria anar sota la influència de les begudes alcohòliques.

En fer la prova d’alcoholèmia, va donar un resultat positiu de 0,84 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, més de tres vegades per sobre del límit màxim permès, que en aquest cas era de 0,25 mg/l.

Per aquest motiu, els agents també van obrir diligències penals al conductor com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària.

L’home declararà davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, quan sigui requerit.