Denuncien els controls policials a Olot per part de la Policia Nacional per raons ètniques

Comparteix-ho amb els teus amics:

El col·lectiu Unitat Contra el Feixisme i el Racisme Garrotxa no està conforme de la manera en què la policia nacional fa les seves identificacions i controls a Olot

UCFR Garrotxa – Aquests últims dies, s’ha viscut amb consternació les imatges d’un avió comercial de la companyia Vueling, en el qual dos policies de paisà portaven a un jove d’origen senegalès emmanillat per tal de deportar-lo.

Aquesta imatge que ha commocionat les xarxes ve sent habitual a ciutats com Barcelona. Lamentablement, ja són moltes les vegades en les quals hem vist com la Policia Nacional, la Guàrdia Civil o altres cossos policials de l’estat han vulnerat els drets, detingut, retingut en règims com el Centre d’Internament per Estrangers de Barcelona (CIE) i deportar persones per la seva situació administrativa, sense haver comès cap infracció i/o delicte.

En les darreres setmanes aquest fet s’ha traslladat a Olot i els agents de la Policia Nacional Espanyola han estat fent controls a l’estació d’autobusos d’Olot. I ho han fet de forma totalment aleatòria, demanant papers en funció del perfil ètnic i del color de la pell, buscant persones en situació administrativa irregular per tal de detenir-les, tancar-les en un Centre d’Internament per Estrangers (CIE) i, posteriorment, deportar-les

Davant d’això, des de la UCFR Garrotxa volem expressar el nostre rebuig total a aquest tipus d’actuació que entenem que està emmarcada en una extensa i intensa campanya d’estigmatització i propagació del racisme i odi sociològic. No acceptem aquestes pràctiques policials, que obeeixen a una llei d’estrangeria discriminadora, racista i injusta, i valida les detencions aleatòries per perfil ètnic, l’existència dels CIEs, els tractes vexatoris i les deportacions que se’n deriven.

Creiem fermament que l’acceptació social d’aquestes pràctiques ens condemnen a ser una societat submisa, controlada socialment i amb menys llibertats, propugnant alhora pràctiques abusives emmarcades en el racisme i el classisme.

Per això rebutgem aquestes pràctiques i demanem alhora a les garrotxines que estiguin alerta i denunciïn aquestes pràctiques quan es produeixin, tal com emplacem a les autoritats locals pertinents a què les rebutgin de forma taxativa.

Info: UCFR Garrotxa